Szegedi hírek

2022.10.14. 12:10

Az amerikai kampánypénzekről érdeklődik a szegedi Fidesz

Arra kíváncsi a szegedi Fidesz, hogy kapott-e a városi baloldal abból az Amerikából érkezett pénzből, amelyről nemrégiben Márki-Zay Péter beszélt. Tápai Péter, a párt városi frakcióvezetője szerint ugyanis világosan látszik, hogy a hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból és végső soron Soros György jóvoltából finanszírozták.

Suki Zoltán

Tápai Péter szerint nem kizárt, hogy Szegedre is juthatott a guruló dollárokból. Fotó: Sándor Judit/MW

Jutott-e a szegedi baloldalnak a Márki-Zay-féle guruló dollárokból? 

– tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz városi frakcióvezetője.

Tápai Péter emlékeztetett, hogy a közelmúltban Márki-Zay Péter nyilatkozataiból derült ki, hogy a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének, vagyis a mozgalmának 1,86 milliárd forintnak megfelelő dollár került a bankszámlájára.

Bár előbb tagadta, hogy ezeket a pénzeket a választási kampányukra fordították volna, később már úgy nyilatkozott, hogy az Action for Democracy támogatását bevallottan a magyar kormány leváltásár kapták Amerikából. A rendelkezésünkre álló információk alapján világosnak látszik: a hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból és végső soron Soros György „jóvoltából” finanszírozták

 – fogalmazott Tápai Péter.

Szerinte azon túl, hogy a történtek a jóérzésű magyar emberben morális kérdéseket vetnek fel, az eljárás – mint jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet a magyar választási folyamatokba – a pártok finanszírozását szabályozó törvény alapján egyértelműen jogellenes. Emellett pedig komoly nemzetbiztonsági kockázatokat is rejt, és ezért is indokolt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága által elindított vizsgálat.

A frakcióvezető úgy gondolja, hogy az egész magyar társadalomnak joga van tudni és tudnia is kell arról, pontosan mire is költötték el a külföldről kapott súlyos összegeket, és milyen célból is kapta azt Márky-Zay Péter és vele együtt a komplett baloldal.

Mi az az ok, amiért cserébe készek voltak feladni hazánk szuverenitását, idegen hatalmaktól való függetlenségét? 

– kérdezte Tápai Péter.

Hozzátette, hogy a szegedi embereknek is joguk van tudni, hogy a Márki-Zay Pétert favorizáló Botka László vezette baloldal kapott-e a guruló dollárokból, és ha igen, jutott képviselő-jelöltjeinek, Szabó Sándornak és Mihálik Edvinnek a kampányára.

Tápai Péter felszólította az érintetteket, hogy álljanak ki a nyilvánosság elé, és válaszoljanak az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában