Csanádpalota

2022.10.24. 10:30

Elkészült a palotai urnafal

A napokban elkészült a temetőbe tervezett urnafal Csanádpalotán – tájékoztatta lapunkat a kisváros polgármestere, Perneki László.

delmagyar.hu

Az urnafal a csanádpalotai sírkert ékessége lett. Fotó: Szíjj István

 A hír azért fontos, mert a kolumbárium építése félbeszakadt; az építmény április óta félkészen állt, és egészen október elejéig ez volt a helyzet. Erre, mint néhány héttel ezelőtt megírtuk, megdöbbentő fotók közzétételével hívta fel a figyelmet Nyergesné Kovács Erzsébet, aki korábban a kisváros polgármestere is volt. 

Amikor a fényképek napvilágot láttak, sokan azt gondolták, halottak napjára sem lesz kész a létesítmény. Mint akkoriban Perneki László, a kisváros idén májusban, időközi választáson megválasztott első emberének tájékoztatása alapján megírtuk, a munka azért állt, mert az előző városvezetés elszámolási vitába keveredett a beruházás kivitelezésével megbízott helyi vállalkozóval, aki emiatt felfüggesztette a munkát. Hogy a közelmúltban mégis újrakezdte, és időben be is fejezte, annak köszönhető, hogy az új önkormányzat tárgyalt vele és sikerült tisztázni a helyzetet.

 Fotó: Szíjj István

Perneki azt mondta, a vállalkozó, Kovács Sándor szép munkát végzett – ezt a helyszínen készült fotók is igazolják. De nemcsak magát az urnafalat sikerült megépíteni, hanem az ottani díszburkolatot is, amely már nem a vállalkozó feladata volt. Ez Erdélyi András helybeli nyugdíjas kőműves keze munkáját dicséri – mondta a polgármester.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában