Szegedi hírek

2022.10.17. 15:03

Szegeden és Vásárhelyen is indul szerdán a távfűtés, Makón pedig már el is indult - Megyei távhőkörkép

delmagyar.hu

Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, a városi rendelet értelmében a fűtést akkor kell bekapcsolni, amikor a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius-fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul. Kiemelte, bár még szerdán sem éri el a rendeletben szabályozott értéket az időjárás, de a hidegebb éjszakák miatt elindítják a távfűtést - írja a Rádió88.

Hódmezővásárhelyen is október 19-én kezdődik a 2022-2023-as távfűtési idény. Az önkormányzat közleménye szerint a nagy mennyiségű és tömegű víz miatt, ami a hőt továbbítja, körülbelül 15-20 óra szükséges ahhoz, hogy a lakások helyiségeiben érezhetően megemelkedjen a hőmérséklet. A lakosoknak, a szabályzószelepek megnyitásán kívül, semmilyen különleges beavatkozást nem igényel a fűtési szezon kezdete. Mivel ez egy speciális időszak, így előfordulhatnak hibák, amiket a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt.-nek kell jelezni a nap 24 órájában elérhető műszaki hibabejelentő telefonszámon, vagy a távfűtési részegység elektronikus levelezési címén. A műszaki hibabejelentést a 0662/244-870, vagy a 0662/530-997-es számon érhetik el, az e-mail cím pedig a [email protected].

Makón pedig már Október 15-ével elindult a távhőszolgáltatás. A városban 800 lakásban biztosít meleget a döntő részben termálvízzel működő távfűtőrendszer.

Csongrádon a távfűtéses lakásokban élők között sok az idős és a kisgyerekes család, így a lakóközösségek kérésére már körülbelül két hete megkezdték a városban a fűtést, tájékoztatott Lantos Sándor, a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Szentesen, mint Benedek Zsolt, a Szentes Városi Szolgáltató Kft. hőszolgáltató-részlegvezetője elmondta, a városban szerdától indul be a távfűtés. A külső hőmérsékletet vették alapul, így az érkező lehűléshez igazították a fűtés beindítását. A rendszer körülbelül egy nap alatt melegszik fel, így várhatóan csütörtöktől lesz meleg a lakásokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában