Helyi közélet

2022.11.19. 16:00

Külterületi utakat fejlesztettek Sándorfalván - Galéria

Javult a külterületen élők életminősége és a Nádastó Szabadidőpark is könnyebben megközelíthetővé vált Sándorfalván a 228,7 millió forintos fejlesztés révén. Szombaton átadták a két kilométeres útszakaszt. Az eseményen Farkas Sándor miniszterhelyettes közölte, 2975 milliárd forint jut vidékfejlesztésre a következő időszakban.

Kiss Anna

A Nádastó Szabadidőparkot is könnyebb megközelíteni az útfejlesztés révén. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

– Amikor vidékpolitikáról beszélünk, amikor a vidék megtartó erejéről van szó, akkor alapvető kérdés a megfelelő úthálózat biztosítása. Sándorfalva szerencsés helyzetben van, hiszen nem sok helyen újult meg a Vidékfejlesztési Programban ekkora, összesen 2 kilométeres útszakasz – közölte Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője.

A hétvégén ünnepélyesen átadták a Vidékfejlesztési Programban elnyert 228 millió 768 ezer forintos támogatásból megújított három, önkormányzati tulajdonban lévő külterületi utat. A kormányzati forrás segítségével a Nádastó, a Tópart és a Harcsa utcát korszerűsítették, ezzel elősegítve a külterületen élők életminőségének javítását, valamint a Nádastó Szabadidőpark könnyebb megközelíthetőségét. 

Farkas Sándor hangsúlyozta, örül, hogy megvalósult a beruházás, azonban az nem egyedülálló Sándorfalva életében, hiszen az elmúlt hónapokban, években mindig történt valami olyan, ami emelte a kisváros rangját és színvonalát. A miniszterhelyettes beszámolt arról is, hogy a közös agrárprogramban 2975 milliárd forint jut a következő időszakban a vidékfejlesztésre, így újabb utak, utcák, települések válhatnak korszerűbbé, de a keretből feldolgozóipari és élelmiszeripari fejlesztésekre is jut majd.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, amikor 2014-ben indult a választáson, akkor arra kérték a külterületen élők, hogy ők is ugyanolyan jogú lakosai legyenek Sándorfalvának, mint a belterületen lakók. Hozzátette, akkor eldöntötte, hogy a képviselőkkel közösen azon dolgoznak majd, hogy minden tőlük telhetőt megadjanak a külterületi lakóknak.

A településvezető hozzátette, az útfejlesztés mellett önerőből idén a közvilágítás kiépítését is elvégezték. Kijelentette, büszke rá, hiszen míg más településeken nem jut erre forrás, vagy a lakónak kell fedezni, addig ők önerőből el tudták végezni a fejlesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában