Az épület több helyen beázik

2022.11.30. 17:30

Többmilliós felújítás kellene a szikáncsi rendelőben

Szikáncsnak van orvosi rendelője, igaz, felújításra szorul. Az embereknek be kell járniuk Hódmezővásárhelyre orvoshoz, mert az orvos, mint a közmeghallgatáson elhangzott, nem hajlandó kijárni. Az egyik lakos azt mondta, ez már két éve így van.

Kovács Erika

Az őszi közmeghallgatáson több lakos is kérte, legyen újra rendelés Szikáncson. Fotó: Kovács Erika

Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő, a szikáncsi részönkormányzat elnöke ahogy a közmeghallgatáson megígérte, utánajárt a dolgoknak. Videójában a szikáncsi orvosi rendelőből jelentkezett.

– Az önkormányzat és a kormányhivatal illetékeseit kértem meg, hogy tartsanak egy előzetes helyszíni szemlét annak érdekében, hogy felmérjük, hogy a jelenleg nem működő szikáncsi orvosi rendelőben milyen felújításokat kell az önkormányzatnak elvégeztetnie, hogy a rendelő megfeleljen a jogszabályi követelményeknek. Az épület a Covid-helyzet óta, vagyis két éve nem volt használva. Ennek nyomai már jól látszanak. A rendelő több helyen beázott, nincs megoldva az akadálymentesítés sem. Az épület komoly fejlesztésre szorul – mondta Benkő Zsolt. A felújítás több milliós beruházás lesz.

Benkő Zsolt arról is beszélt, hogy nemcsak az önkormányzattal, hanem a háziorvossal is beszélt, hogy hogyan lehetne a helyzetet megoldani, de erről nem árult el konkrétumokat.

– Bízom benne, hogy a közeljövőben az orvosi rendelő ügyében előrébb tudunk lépni. Az előzetes felmérés után egy részletesebbre is szükség lesz, hogy a szükséges költségekről képet kapjunk – mondta Benkő Zsolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában