Szentes

2022.12.19. 13:36

Ajándékot kapott a kórház

Ajándékokkal lepték meg a kórház és a mentőszolgálat dolgozóit. A város háláját kifejező csomagokkal az ellátó személyzet mindennapjait szeretnék kissé könnyebbé tenni.

M.A.

A szentesiek háláját jelképezik az átadott ajándékok. Fotó: Gulyás Gergő

Évek óta tartó hagyomány, hogy karácsony tájékán az önkormányzat ajándékcsomagokkal segíti a Dr. Bugyi István Kórház valamelyik osztályát. Idén, hálából az egész éves erőfeszítéseikért az onkológiai és a krónikus belgyógyászati osztály, valamint a helyi mentőállomás dolgozóit ajándékozták meg.

– Idén sem szerettük volna kihagyni azokat a szervezeteket, akik egész évben segítettek nekünk, hogy az egészségügyi biztonságunk a lehető legjobb kezekben legyen. Hagyományt teremtettünk azzal, hogy a mindennapokból egy kicsit kiszakadva egy kis plusz elismeréssel támogatjuk valamelyik osztályt itt, a kórházban. Minden évben először főigazgató úrral egyeztetünk arról, hogy melyik osztályt választja a kórház közössége. Idén az onkológiai és a krónikus belgyógyászati osztályra esett a választás, illetve sosem hagyjuk ki a mentőállomást sem – tájékoztatott Szabó Zoltán. A polgármester a kórházban tartott átadón kiemelte, hálásak a kórházi dolgozók munkájáért.

– Végtelenül hálásak vagyunk azért, hogy a nap minden órájában, az év 365 napján azon dolgoznak, hogy egészségesek maradhassunk. Ha kórházba kerülünk, akkor olyan odafigyeléssel és szakmai tudással segítenek, hogy minél hamarabb átvészelhessük a problémát. Ezt szerettük volna jelképesen megköszönni. Nem óriási ajándékokat hoztunk, de mindig az osztályok, illetve a mentőszolgálat kérésének megfelelően állítjuk össze a csomagokat, amire éppen szükségük van. Ezzel szeretnénk az ellátó személyzet komfortján egy picit javítani, hogy valamivel könnyebben telhessenek a mindennapok. De az osztályok olyan felszereléseket is szoktak kérni, amivel a saját munkájukat, a betegeket tudják támogatni – fogalmazott Szabó Zoltán.

Idén az onkológiai osztályra egy mikrohullámú sütő és egy kenyérpirító került, a krónikus belgyógyászati osztályra pedig inkább szakmai jellegű ajándékok érkeztek, de a mindennapokat könnyebbé tevő dolgokat is kaptak. A mentőállomás dolgozóinak teflon edényeket és egy hatalmas adag kávékészletet adott át a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában