Szegedi hírek

2022.12.14. 11:55

Talán sosem lesz rend a Cserepes soron

Ismét a közgyűlés elé kerül pénteken a Cserepes sor ügye.

S. Z.

Minden javaslat átment a bizottságon, baloldali többséggel. Fotó: DM

 A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottság szerdai ülésén ugyanis megtárgyalásra javasolta a baloldali többség a gazdasági alpolgármester ingatlanokkal kapcsolatos rendelettervezetét. A csaknem hatvanoldalas iromány kisebb része szól arról, hogy a Cserepes sori szegregátumban már csak öt épületet kellene lebontani, amelyekben húsz lakás van, ráadásul nem mindegyikben laknak. 

A város az ingatlanokat az IKV-n és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-n keresztül tulajdonolja. A rendelettervezet most egy olyan technikai módosítást is tartalmaz, amely tulajdonképpen úgy minősít át néhány ingatlant és telket, hogy azok forgalolmképessé, magarán könnyen eladhatóvá váljanak. Ezek kikiáltási ára 582 millió forint lesz. 

A probléma csak az, hogy akiknek még magántulajdonuk van a Cserepes soron, azok vagy nem akarják eladni azt, vagy – legalábbis az önkormányzat szerint – irreálisan magas árat kérnek érte. Így aztán kérdés, hogy lesz-e egyáltalán licitáló a már „kitisztított” és átminősített telkekre úgy, hogy még néhány család a Cserepes soron él.

Kovács Tamás az előterjesztésében azt is leírta, hogy a Cserepes soron korábban 16 darab négylakásos társasház volt, és összesen 217 ember lakott ott. Tizenegy bérlőnek adtak cserelekást, többnek segítettek pénzzel is, így maradtak mostanra összesen hét lakásban emberek. A tárgyalások a jelenlegi lakókkal egyelőre megakadtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában