Megújult közösségi tér

2023.01.24. 15:15

Folyamatosan fejlődik a csongrádi technikum

Négy város nyolc intézményében mintegy 600 millió forintot fordított a szakképző iskolák épületeire a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A csongrádi Sághy Mihály Technikumban is több fejlesztés valósult meg, többek között nyílászárókat cseréltek és megújult a folyosó is.

M.A.

Átalakult az iskola közösségi tere. Fotó: Majzik Attila

Mint Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja elmondta, a szakképzési centrum megalakulása óta arra törekszik, hogy az intézményeiben a kor követelményeinek megfelelő eszközöket és feltételeket tudjon biztosítani a tanulók és a pedagógusok számára.

A Sághyban is folytatódott az a folyamat, ami a korábbi években az új konyha megépülésével és az iskola tanárijának a felújításával jól kirajzolódott. A tavalyi év legnagyobb beruházása a folyosó és az iskola közösségi terének modernizálása volt, a régi, elavult üvegablakokat cserélték új, hőszigetelt nyílászárókra 20 millió forintból.

Fotós: Majzik Attila

– Szeretném kiemelni, hogy az iskola is nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy szépüljön az intézmény. A folyosón például a diákok vállalták, hogy gipszkartonnal burkolják a korábban nem túl esztétikus felületeket, a kerékpártárolók pedig az itt tanuló ácsok keze munkáját dicséri – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán. A kancellár hozzátette, a kollégiumi feltételeken is igyekeznek javítani, ennek érdekében 10 millió forintos keretből 64 új ágyat vásároltak.

Hegedűs Zoltán kiemelte, további fejlesztésekben is gondolkodnak a Sághyban, ezekre több mint 100 millió forintot szánnak: szeretnének egy új tetőt építeni a folyosóra, tervben van egy gépészeti labor létrehozása, emellett elindul a kollégiumi szobák festése is, illetve 30 régebbi számítógépet is lecserélnének.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában