Szegedi hírek

2023.01.21. 15:17

Úgy tűnik, hogy lesz gyógyszerész utánpótlás

A gyógyszerész szak iránt érdeklődőket szombaton várták nyílt napra, és sokan el is látogattak a rendezvényre.

S.Z.

Lehet, hogy a padsorokban ülnek a jövő gyógyszerészei. Fotó: Török János

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi karán folytatódtak a kari nyílt napok a hétvégén. A gyógyszerész szak iránt érdeklődőket szombaton várták a karon, és sokan el is látogattak a rendezvényre. Ráadásul, ha a dékáni köszöntőt vették figyelembe a középiskolások, egész biztosan lesz utánpótlása a szakmának. Zupkó István igen szórakoztató köszöntővel kötötte le a fiatalok figyelmét, ami természetesen a kar méltatásáról szólt. Elhangzott egyebek mellett, hogy a szegedi gyógyszerészkaron vannak a legjobb oktatók, bár ezt a dékán szerint bárki mondhatja, de náluk tényleg így van. A legalább száz érdeklődőnek beszéltek arról, hogy mi mindenre jó a gyógyszerészdiploma, és persze arról is, hogy milyen a diákélet a karon. Kiderült természetesen, hogy lehet kutatómunkát végezni, de azt is megtudhatták a gimnazisták, hogy milyen munkafolyamatok és egyéb tevékenységek zajlanak a gyógyszertárak betegek részére nem nyilvános helyiségeiben, és a laborokat is bemutatták az arra fogékonyaknak.

Kiderült az is, hogy Szegeden több mint kilenc évtizede folyik gyógyszerészképzés, 1957 óta önálló kari keretek között. A kar dolgozói törekszenek arra, hogy a régi hagyományokat megőrizve biztosítsák a mai kor elvárasainak és igényeinek megfelelő, nemzetközi szinten is versenyképes képzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában