Helyi közélet

2023.02.28. 08:40

Ismét éberek voltak a leleiek

Úgy látszik, a szélhámosok kifogyhatatlanok az ötletekből. A napokban Maroslelén egy csapat azzal a szöveggel járta a házakat, hogy bejárók aszfaltozását vállalja. A trükknek szerencsére senki nem dőlt be.

Munkatársunktól

Maroslelén nem jött be a trükk. Fotó: Szabó Imre

Az esetről nemrégiben a falu polgármestere, Drimba Tibor osztott meg egy rövid bejegyzést közösségi oldalán. Mint a Délmagyarországnak elmondta, aznap rövid időn belül hárman is betelefonáltak hozzá a hivatalba, érdeklődve: tud-e az önkormányzat arról a társaságról, amelyik házakhoz csenget be azzal az ajánlattal, hogy leaszfaltozza a kocsibejárót. A községházán nem tudtak a dologról, bár ettől még éppen lehetett volna szó legális vállalkozásról is. Az viszont már gyanús volt, hogy a csapat mindenütt más négyzetméterárat mondott. Az szintén életszerűtlennek tűnt, hogy ezt a technológiát egy kisteherautóval oldják meg – mondta a falu első embere.

Drimba értesítette a körzeti megbízottat, aki a faluban épp sebességmérést végző kollégáival együtt a csapat nyomába eredt. Miután megtalálták, igazoltatták őket – egyebet nem tehettek, hiszen bűncselekményt nem követtek el. Ám érdekes módon a rendőri intézkedést követően azonnal távoztak Marosleléről, és azóta sem látta ott őket senki.

A polgármester azt mondta, a faluban már sokadszor sikerült hasonló gyanús társaságok tevékenységét megelőzni, nem is volt példa átverésre évek óta. – A marosleleiek szerencsére éberek, egymásra is figyelnek. A továbbiakban is kérem, hogy ha bárki bármi szokatlant lát, azonnal jelezze a rendőröknek vagy a polgárőröknek, de természetesen engem is hívhatnak – mondta.

 

Címkék#Maroslele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában