Az Aranyos diákok a középiskolákban is remekül helytállnak - Fotók

Kiemelkedő eredményeket érnek el az Arany János iskola diákjai nem csak angolban és sportokban, de szinte minden képzési területen. A kompetenciaméréseken az intézmény rendre az élmezőnyben végez, a diákok országos versenyeken szerepelnek eredményesen. Idén három osztályba várják a leendő elsősöket, szakképzett tanítókkal.

Timár Kriszta

A röplabda kiemelt sport az Arany János iskolában. Fotó: Karnok Csaba

Három osztályba várja a leendő elsősöket a Szegedi Arany János Általános Iskola. Az intézmény hosszú évek óta a Playschool képzéséről híres – természetesen az egyik osztály idén is ezzel a profillal indul.

Itt speciális tanterv szerint, első osztálytól kezdve emelt óraszámban tanulják a gyerekek az angol nyelvet. Míg az első két évben a játékosság van előtérben, felső tagozaton már idegen nyelven olvasnak szépirodalmat, így vannak, akik nyolcadik osztályban már a felsőfokú nyelvvizsgát is le tudják tenni

 – mondta Fodorné Dóda Katalin intézményvezető. A másik két osztály az első két évben normál tanterv szerint tanul, majd második osztály végén lehetőség nyílik emelt óraszámú angol tagozat választására. A mérések alapján ebbe a csoportba kiválasztott gyerekek szintén szép eredményeket érnek el nyolcadik év végére, sokukat emelt angol nyelvi középiskolai tagozatra veszik fel.

Általánosságban is elmondható, hogy minden osztályunkban magas színvonalú az oktatás. A kompetenciaméréseken tartósan kiemelkedő eredményeket érnek el a diákjaink, az intézmény folyamatosan a legjobbak között szerepel. De fontosak számunkra a középiskolai visszajelzések is, amelyek azt mutatják, hogy a nálunk végzett fiatalok később is megtartják azokat a jegyeket, amelyeket nálunk kaptak, és helytállnak a középiskolai tanulmányaik során is. Mindezt általában abban a középiskolában, amelyet a felvételi lapon első helyen jelöltek meg, hiszen sikerül oda bejutniuk, akár idegen nyelvi, humán, természettudományos, sport vagy művészeti irányt választanak

 – beszélt az eredményekről az intézményvezető. Hozzátette: minden területen kiemelkedő versenyeredményeket érnek el az Arany diákjai. Szertornából az intézmény bázisiskola, emellett a röplabda és a foci még a kiemelt sportág. Tornászaik és a röplabda csapatok az országos döntőkön is remekelnek.

Intézményünk számára fontos a környezettudatos nevelés. Erdei iskolát szervezünk a 6. évfolyamosoknak, megpályáztuk az Ökoiskola címet és a madárbarát kertünket tanáraikkal együtt gondozzák az osztályok. Emellett kiemelkedően sokrétűek a szabadidős programok: az Arany-hét például minden műveltségi területet átfog. Az egész éven átívelő projekt zárásaként az Arany Gálán bemutatkozhatnak a tehetséges diákjaink. De minden évben tartunk könyvtáréjszakát és szervezünk megyei balladamondó versenyt is. Jól működik diákönkormányzatunk is, a gyerekeket partnerként tekintjük, és ötleteiket beépítjük a mindennapokban. Az Arany-héten pedig a diákönkormányzat segítségével választunk diákigazgatót

 – sorolta Fodorné Dóda Katalin.

Az intézmény az idei évtől részt vesz a Boldog Iskola programban. Működtetnek Szülők Klubját, az iskolapszichológus pedig fontos segítője a diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Ebbe a közösségbe várják a leendő elsősöket, akik tapasztalt, jól felkészült pedagógusokkal vághatnak bele az iskolás évekbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában