Szegedi hírek

2023.03.07. 18:10

Bejegyezve a Gizella Királyné Alapítvány

I.P.

Tegnap ismertették a Gizella Királyné Alapítvány terveit, céljait. Fotó: Karnok Csaba

A közelmúltban alapította Szegeden Kovácsné Faltin Erzsébet a Gizella Királyné Alapítványt, melyet januárban bejegyeztek a bíróságon, így megkezdhette hivatalos működését. Az alapítvány mögött álló, 2020-ban életre hívott Civil Szeretet Kurázsi Társaság első és a jövőben 3 évente adományozható Szent Gizella-díját tavaly nyáron adták át Budapesten – tudtuk meg Otlecz Anna kuratóriumi elnöktől. A kiválasztott Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina egyik megalkotója lett. Itt meg kell állni egy pillanatra. Gizellát azért emlegetik szentként, mert az aradi templomnak a kezdetektől ő a védőszentje, a teret, ahol áll, Szent Gizella névre keresztelték, és egy 1975-ös vatikáni levél arról nyilatkozik, hogy városának, Passaunak a templomában beilleszthették a szent liturgiába – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Fotó: Karnok Csaba

Otlecz Anna azt is elmondta, céljaik közé tartozik, hogy István király feleségét minél jobban megismertessék a közvéleménnyel. 

Példáján keresztül üzenjük, hogy a nők minden szinten próbáljanak meg maximálisan helytállni

 – tette hozzá. Az alapító, Kovácsné Faltin Erzsébet arról beszélt, hogy szeretnék, ha Gizellát férjéhez, gyermekéhez, Imre herceghez és több családtagjához hasonlóan hivatalosan is szentté avatnák. A csodatételeket az aradi templomban elhelyezett, a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Kiss-Rigó László püspök által is támogatott míves ládikába gyűjtik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában