Szegedi hírek

2023.03.09. 16:40

Tavaszváró ünnepségen mulattak a sérült fiatalok - Galéria

delmagyar.hu

A színpadon való szereplés, a bemutatkozás idegen, de mégis védett környezetben pezsdítő izgalommal járt a fiatalok számára. Fotó: Török János

Az idén jubileumát ünneplő Soroptimist Club Szeged évtizedes hagyományát folytatva hívta vidám délelőttre öt sérült fiatalokat nevelő intézmény gondozottjait csütörtökön. 

A Soroptimist mozgalom Amerikából indult, a szegedi klub idén 30 éves. A szervezet célja a jótékonyság. Elsősorban a nők helyzetét próbáljuk javítani, de rászorulókon is segítünk. Klubunk régóta támogatja a sérült gyermekeket nevelő intézményeket például fejlesztő eszközök adományozásával

 – mondta el lapunknak Boda Krisztina, a Soroptimist Klub Szeged elnökhelyettese. 

A fiatalok nagy lelkesedéssel több mint egy hónapon át készültek a vidám délelőttre, amelyet rendszerint farsangi mulatságként rendezett meg a klub. A pandémia miatt azonban az utóbbi két évben elmaradt a program, idén pedig a kulturális intézmények év eleji zárva tartása miatt kicsit csúsztatni kellett, így tavaszváró ünnepség mottót kapott, ám ez szemernyit sem csorbított a hangulaton. Több nevelő is elmondta, hogy a gyerekek minden évben alig várják, hogy színpadra léphessenek a társintézmények gondozottjai és nevelői előtt. Sok fellépő nagy szeretettel, régi kedves ismerősként köszöntötte egymást. 

A GEMMA Fejlesztő Iskola gondozottjai vidám, modern táncprodukcióval készültek, a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI nebulói csodaszép szalagtánccal kedveskedtek a résztvevőknek, a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra EGYMI gondozottjai ritmusos dixie mix-szel kápráztatták el a közönséget, az SZKTTESZI Fogyatékosok Nappali Intézményének fiataljai derűs népi játékot adtak elő, a Klúg Péter Iskola nebulói pedig Korda György Repér slágerével robbantották a hangulatot. A csupaszív közönség minden produkciót vastapssal és ovációval méltatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában