Jegyzet

2023.03.13. 18:29

Tömegszerencsétlenség

Kovács Erika

Szörnyű baleset történt szombaton az M1-es autópályán. Egy porfelhő miatt 41 autó karambolozott. Egy 20 méteres sávban lokális szélátfúvás keletkezett. A helyzetet súlyosbította, hogy a környező mezőgazdasági területeken tavaszi munkálatokat végeztek az előző napokban. A talaj fellazult, az orkánerejű szél pedig felfújta a port az autópályára. Egy középkorú férfi életét vesztette, 39-en sérültek a tömegszerencsétlenségben, sokan súlyosan.

Felfoghatatlan, ami történt. A Cobra 11 című tévéfilmben látni ilyen baleseteket, de az a forgatókönyvíró fantáziájának és a rendező közös munkájának eredménye, a Hercegszántónál történt baleset pedig a kéretlen valóság szüleménye.

Egy kamion fedélzeti kamerája rögzítette a balesetet, azt, ahogyan belementek az autók és a kamion is a hatalmas, átláthatatlan porba, a rejtélyes semmibe. Iszonyat volt még nézni is. Látva a képeket, az a csoda, hogy nem lett több áldozat. A járművek majdnem a fele kiégett, amikbe kamion csapódott, azok pedig úgy összepréselődtek, mintha a roncsautó telepen nyomták volna össze őket.

Persze a közösségi oldalon mindenki tudta, hogyan kellett volna cselekedniük az autósoknak. Mert a fotelből mindenki nagyon okos. Azon sem lepődtem meg, hogy némely politikus is megpróbált tőkét kovácsolni a mások bajából.

Örüljünk, hogy nem voltunk részesei ennek a pokoli rémálomnak és a kéretlen Facebook tudósok helyett inkább a vezetéstechnikai szakértő tanácsait véssük jól az agyunkba, mert hasonló porvihar bárhol kialakulhat. Lehet, hogy ilyen esetek után a politikai helyett inkább közlekedési tanácsoknak kellene a vízcsapól is folyniuk, mert azzal mindannyian jobban járnánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában