A rezsi miatt zárt be ideiglenesen

2023.03.29. 07:00

Újra nyit a Bordány Hostel

delmagyar.hu

Újra nyitva. Az elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztették a bordányi szálláshelyet, a Bordány Hostelt. Archív Fotó: Frank Yvette

A település hivatalos hírportálja, a bordany.com számolt be az örömteli hírről, hogy április 15-től újra nyitva a Bordány Hostel. Az ifjúsági közösségi szálláshely tavaly október 20-án jelentette be honlapján és a közösségi oldalán, hogy ideiglenesen bezárnak. Erre a rezsiárak emelkedése miatt volt szükség. 

Annak ellenére, hogy a hostel működtetésében önkéntesek is közreműködnek – azaz a bérköltségek alacsonyan tarthatók – mégsem tudták kigazdálkodni az áremelkedések okozta költségeket. Az épület tetejére napelemes rendszert szereltek, de a szolgáltató a mai napig nem kötötte össze a hálózattal, azaz nem történt meg a rendszer hivatalos átadása. A felszerelt hűtő-fűtő berendezésekkel szerettek volna rásegíteni a gázfűtésre, azonban erre így nem volt lehetőség. 

A tavaszi időjárással a szálláshely újra kinyitja kapuit a vendégek előtt. A gázt kizárólag a melegvíz előállításához használják majd, a klímákat addig nem kapcsolják be, míg nem kapcsolja rá a szolgáltató a hálózatra a napelemes rendszert. Az Egérház Alapítvány által működtetett szálláshely április 15-től újra működik, és a napokban már az előfoglalás is megkezdődött az egyik legnagyobb szálláshelykereső és -foglaló oldalon, ahol kedvezménnyel várják a vendégeket. 

A Vadgesztenye étterem tetőterében található Bordány Hostel szálláshelyet közel húsz éve alakították ki európai uniós forrásból. A több mint négyszáz négyzetméteres padlástérben hét, saját fürdőszobával ellátott szobát alakítottak ki. A 4 és 5 ágyas szobákban egyszerre összesen 32 vendéget tudnak elszállásolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában