Szegedi hírek

2023.04.14. 14:00

Démon járt a könyvtárban - Közös bűnmegelőzés napi rendezvényt tartottak a rendőrséggel (Fotók)

Koós Kata

Démon, a nyolcéves rendőrkutya is a Somogyi-könyvtár vendége volt pénteken. A bűnmegelőzés napi rendezvény elején együttműködési szerződést írt alá a könyvtár képviseletében Sikaláné Sánta Ildikó igazgató, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviseletében pedig Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány. A kooperáció első állomásaként Nyomkeresők címmel egy beszélgetés-sorozatot indítottak útjára, amely során szakemberek meghívásával fontos társadalmi kérdéseket vesznek górcső alá.

A sorozat első alkalmával a környezetvédelem és a felelős állattartás témáját járták körbe. Az élménydús rendezvényen részt vettek a Madách és az SZTE Gyakorló Általános Iskola diákjai, valamint a Gál Ferenc Egyetem hallgatói. Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa Zöld gondolkodás és közösségépítés címmel tartott inspiráló előadást.

–  Sajnos olyan minta van előttetek, amely nem működőképes. A zöld gondolkodás azzal a felismeréssel kezdődik, hogy egy működésképtelen civilizációban nőttök föl. Egy zuhanó repülőgépen ülve azt hisszük, hogy szárnyalunk. Attól, hogy a hányós zacskó újrapapírból van, még ugyanúgy lezuhan a repülő. A megoldás az irányváltás

 – hangsúlyozta.

Együttműködési megállapodást kötött a könyvtár és a rendőrség. Fotó: Karnok Csaba
Fotós: Karnok Csaba

Az előadás után Bálint Péter rendőr törzszászlós és robbanószer-kereső kutyája, Démon került reflektorfénybe. A gyerekek megtudhatták, hogyan lesz egy ebből rendőrkutya, miből áll a munkája, mi történik vele a kilenc évnyi szolgálatot követően kiérdemelt nyugdíjas évei alatt. Sőt élesben is bepillantást nyerhettek Démon munkájába, aki egy bemutató keretében robbanószert kutatott fel a könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában