Zákányszék

2023.04.22. 16:23

Díszpolgári javaslatokat várnak a zákányszékiektől

Munkatársunktól

Illusztráció: Mirkó István

Fotó: Mirkó István

Április 28-áig tehetnek javaslatot a zákányszékiek arra, hogy ki legyen a település díszpolgára.

A község honlapján olvasható tájékoztató szerint olyan személyeket lehet jelölni a díjra, akik Zákányszék szellemi, anyagi gyarapodásáért példaértékűen dolgoztak, a közélet, a gazdaság, a tudományok, a kultúra és a művészetek, a gyógyítás, az oktatás-nevelés területein maradandó alkotó munkájukkal elősegítették a település fejlődését, polgárainak boldogulását. Emellett a Zákányszéken született, vagy ott élő és alkotó, közmegbecsülést szerzett polgárokat, akik kimagasló eredményességű munkásságukkal járultak hozzá Zákányszék fejlődéséhez.

Az ajánlásokat indokolással együtt zárt borítékban kell eljuttatni az előkészítő bizottságnak címezve a polgármesteri hivatalba (6787, Zákányszék, Lengyel tér 7.) Az ajánlásokat személyesen is le lehet adni a polgármesteri hivatal titkárságán, ugyancsak április 28-a, péntekig.

A beérkezett ajánlásokból az előkészítő bizottság ajánlólistát készít a települési képviselők számára, akik testületi ülésen döntenek majd a díszpolgár személyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában