Kék, habszerű rágcsálóirtót fújtak a járatokba, csapdákat is kihelyeztek

2023.04.24. 19:02

Körbeszalagozták Vásárhelyen a patkánylyukakat

Piros-fehér szalagokkal tekerte körbe a hódmezővásárhelyi önkormányzat cége a Szabadság téri játszótérnél azokat a helyeket, ahol a legnagyobb számú patkánylyuk található. A járatokba kék, habszerű rágcsálóirtószert fújtak hétfőn, a hétvégi patkánybotrány kirobbanása után, amit egy Facebookra kitett videó indított el.

Kovács Erika

Senki ne menjen a szalaggal lezárt területre. Mérgezés gyanúja esetén a K1 vitamin az ellenszer. Fotó: Kovács Erika

Vigyázat! Rágcsálóirtó készítménnyel kezelt terület! Szalagon belül menni tilos, mérgezés gyanúja esetén az ellenszer K1 vitamin! 

– írták ki több helyre is a piros-fehér szalagra tűzve. A szalagok azonban olyan magasra kerültek, hogy volt, ahol nekünk is csak picit kellett lehajtani a fejünket, hogy átférjünk alatta. Félő, hogy a gyerekeket, akik még esetleg olyan kicsik, hogy olvasni sem tudnak, átviszi alatta a kíváncsiság.

Fotó: Kovács Erika

Hétfőn délután Kis Andrea, önkormányzati képviselő, volt alpolgármester tartott tájékoztatót a lakótömbök közös képviselőinek, amire lapunk is meghívást kapott.

Mielőtt a videó kikerült a Facebookra, illetve a patkányhelyzet országos hír lett, azelőtt már az önkormányzati cégünk kollégáival hozzáláttunk a kérdés rendezéséhez. A városnak és a HVSZ Zrt.-nek is van keretszerződése rágcsálóirtásra. Felvettem a kapcsolatot egy vadászgörényekkel és kotorékebekkel dolgozó biopatkányirtó céggel is. A városüzemeltetési csoport felé jeleztem, hogy ha a probléma továbbra is fennáll, akkor a képviselői keretemből szeretném segíteni a megoldást

 – mondta Kis Andrea, aki az elmúlt napokban a közös képviselőkkel is egyeztetett.

Ahol nem önkormányzati lakások vannak, ott már korábban is végeztettek irtásokat, összhangban az IKR Zrt.-vel. A HVSZ Zrt. a múlt héten felvette a kapcsolatot az Alföldvíz Zrt.-vel is, hogy a csatornákban is kezdjék el a mentesítést. Reméljük a probléma minél hamarabb megoldódik 

– fogalmazott a politikus.

Fotó: Kovács Erika

A Szabadság téri játszótér környezetében két területet zárt le szalaggal az önkormányzat cége, mindkét helyen nagyon sok patkánylyuk található, amikbe kék habot, speciális rágcsálóirtó szert fújtak. Patkánycsapdákat is kihelyeztek. Kis Andrea felhívta a figyelmet, ezekre a területekre senki ne menjen be, a gyermekeket és a kutyákat tartsák távol. A szer két hét alatt szívódik fel. Ha szükséges, ezt követően jöhetnek a vadászgörények a területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában