Zákányszéken, Üllésen és Dorozsmán is várták őket a lányok, asszonyok

2023.04.10. 17:30

Locsolkodás Ruzsán a Varga fiúkkal - Fotók

Ruzsán a Varga fiúkat és édesapjukat kísértük el locsolkodni hétfőn délelőtt egy darabon. Voltunk Piroska néninél, Ági óvó néninél, a nagymamánál, Törökné Papp Adriennnél és Tamaránál. Az egyik helyen az újságíró és a fotós is kapott csokinyuszit.

Arany T. János

A nagymamánál végre előkerült a szódásüveg is. Kevin rutinos mozdulattal, nem marokra szorítva, tenyerével elegánsan megütögetve és pontosan célozva lőtte ki a szódát a mamára. Fotó: Karnok Csaba

Varga Kevin, Varga Benett és Varga Denisz édesapjukkal, Zsolttal már a sarkon vártak minket, amikor pontban kilenckor befutottunk a ruzsai József Attila utcába. Később elárulták, hamarabb szokták kezdeni a locsolkodást, miattunk indultak egy órával később. A fiúkkal a szomszédban kezdtük a locsolkodást, ahol a 84 éves Piroska néni már a kapuban várta őket. 

A Varga fiúkkal, Kevinnel, Benettel és Denisszel a szomszédban kezdtük a locsolkodást, ahol a 84 éves Piroska néni már a kapuban várta őket. Fotó: Karnok Csaba

Régen már 6-7 órakor mentek a gyerekek. Ma már nem olyan sok a locsoló, a család jön, de én boldog vagyok így. Tőlem jöhettek volna korábban is, már háromkor fent vagyok, fél négykor locsolok

 – mondta Piroska néni. A csokoládék és az ezresek közös papírzacskóba gyűlnek, csak a legkisebb fiú, a Kicsi becenevű Denisz gyűrkélte az ezrest a farzsebébe, jobb helyen van az ott.

Igyekezni kell, nem ülünk meg sokáig sehol, mert még legalább tizenöt helyre mennek a Varga fiúk. Ruzsa mellett Zákányszéken, Üllésen és Dorozsmán is várják őket a lányok, asszonyok. A kocsiban azt mondják, azért szeretik a locsolkodást, mert kapnak pénzt meg ajándékot és mert jó móka. A móka Ági óvó néninél folytatódik, de csak mi vagyunk mókás kedvünkben, mert neki senki sem szólt, hogy hívatlan vendégként egy újságíró és egy fotóriporter is érkezik locsolkodni.

Ági óvó néni őszintén meglepődött, mert nem tudta, hogy fotós és újságíró is érkezik locsolkodni  a három Varga fiúval és édesapjukkal, Zsolttal. Fotó: Karnok Csaba

Karika Zoltánnénál, a fiúk nagymamájánál a legnagyobb fiú, Kevin már szaladt is hátra a szódáért. Innentől kezdve mindenki abból is kapott az illatos kölni mellé. 

A legkedvesebb anyósom 

– mutatta be a nagymamát Zsolt, miután Kevin egy rutinos mozdulattal, nem marokra szorítva a palackot, hanem tenyerével elegánsan megütögetve és pontosan célozva lőtte ki a szódát a mamára.

A meggyes piskóta mellé itt az újságíró és a fotós is kapott egy-egy csokinyuszit. Törökné Papp Adrienn lányával, Tamarával várta a fiúkat. Tamara napok óta izgatottan készült a fotó miatt. Megérte, búcsúzóul a ház előtt kaptak egy spriccelés szódát Kevintől.

Törökné Papp Adrienn lányával, Tamarával várta a három Varga fiút. Búcsúzóul a ház előtt kaptak egy spriccelés szódát Kevintől. Fotó: Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában