Fájdalom nélkül lépkedhet majd Béres Viki

2023.04.18. 10:30

Utazhat Barcelonába a koraszülött kislány

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezhet annak a hódmezővásárhelyi kislánynak a gyógyulása, aki néhány évvel ezelőtt koraszülötten érkezett a világra.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A csupa mosoly Béres Viki egyelőre nem tud önállóan járni, egy spanyolországi műtét viszont megadná neki ezt a lehetőséget. 

A külföldi beavatkozás és az utazás, illetve az operáció utáni legalább egy éves rehabilitáció költségei meghaladják a család anyagi lehetőségeit. Utóbbi ráadásul nélkülözhetetlen az operáció sikeréhez. A kislány édesanyja a Sára Lépteiért Alapítvány segítségét kérte a pénz összegyűjtésében. Királyné Sinóros Anett vállalta magára a jótékonysági est és vásár szervezését, ahol 820 ezer forint gyűlt össze. Az összeget a műtét utáni intenzív terápiára fordítják. 

Hamarosan talán nem lesz Viki minden lépése fájdalmas. Fotó: Tábori Szilvia

Béres Viki édesanyja, Alexandra lapunknak elmondta: elmondhatatlan az a törődés és szeretet, amely kislányukat körbeveszi, a jótékonysági eseményt örökké a szívében őrzi. Közeledik az utazás időpontja, már nagyon készülnek, május 2-án reggel 8 órakor várják őket a barcelonai kórházban. Felvették személyesen a kapcsolatot az orvossal, aki hosszú évek óta végez hasonló műtéteket, a lehető legjobb kezekbe kerül Viki. A beavatkozással az önálló járását akadályozó feszülő izmai felszabadulnak, le tudja majd tenni a sarkát és nem okoz fájdalmat majd minden egyes lépés.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában