Ópusztaszer

2023.05.20. 14:40

Magyarok Országos Gyűlése lesz Ópusztaszeren

Munkatársunktól

Két szép magyar dal vezette be a Magyarok Országos Gyűléséről tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Imre Péter

Augusztus 11-től 13-ig rendezi meg a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány, immár kilencedik alkalommal, az önkéntesek szervezte Magyarok Országos Gyűlését hagyományos helyszínén, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az eseményről a leendő helyszínen tartott szombati sajtótájékoztatót két régi és szép magyar dal vezette be.

 

Németh Henrik, az egyik főszervező és kuratóriumi tag elmondta, céljuk az egyének, a közösségek és az ország válságálló-képességének javítása, növelése. Ezért az idei főtéma címe Család 2.0, mert a civil társadalomnak, a politikának, az államnak is az a fontos, az az érdeke, hogy a vágyott gyermekek mind megszülessenek és a családi nevelés betöltse régi helyét. Idén először online-on is figyelemmel kísérhetik majd az érdeklődők a szabadegyetem előadásait.

Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója megemlítette: többször kiérdemelték a Családbarát Múzeum elismerést, a famíliák kedvelik őket, és úgy érzi, már a Magyarok Országos Gyűlésével is egy nagy családot alkotnak. A három nap alatt gazdag program várja a kilátogatókat.

A koronavírus utáni tavalyi újrakezdéskor a találkozás volt a célunk, idén az ismerkedés, jövőre pedig az együttműködés lesz

 – mondta Vukics Ferenc, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója. Hozzátette, meg kell győzni fiataljainkat, hogy itt, Magyarországon szeretik őket a legjobban, „és annyira kell szeressük őket, hogy eszükbe se jusson innen elmenni”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában