Szegedi hírek

2023.06.11. 14:20

A ballagások miatt lehetett kevesebb vásárló – Fotók

Azt már megszokhattuk, hogy szinte mindent lehet venni a dorozsmai vásárban, viszont a forgalom sokszor változó. Ennek lehet az oka az időjárás, de meglepő módon egy családi esemény is.

Suki Zoltán

A ballagási szezont minden vásározó megérzi. Fotó: Török János

Megint volt vásár a dorozsmai nagybani piacon, és megint okozott egy kis meglepetést. Általában valami különleges eladó dolog szokott feltűnni, ezekből most is annyi volt, hogy Tiszát lehetett volna rekeszteni velük. De ami elsőre feltűnt, a kicsivel kisebb forgatag volt, de leginkább az, hogy nem akadt annyi vásárló, mint egy jobb napon. Amikor ezt mondtam a fotós kollégámnak azt válaszolta, hogy nincs ezen semmi néznivaló, az évben az egyik legrosszabb vásári hónap ugyanis a június. És kiderült, hogy Török János nem a levegőbe beszélt, ugyanis évekig vásározott régen, és elmondta, hogy ilyenkor a ballagási szezont minden vásározó megérzi. És tényleg, több árust is megkérdeztem erről, és azt mondták, hogy igaza van a kollégának. A másik ilyen hónap egyébként nem meglepően a szeptember, amikor az iskola kezdődik, mert az is kivesz az emberek zsebéből egy csomó pénzt.

Úgyhogy most nem láttunk több százezer forintért régiségeket, vagy mondjuk retro járműveket elkelni, de egyvalami az mindig örök a vásárokon és a piacokon: a lángos. Ballagás ide, ballagás oda, a lángososoknál most is sorba kellett állni, ha valaki megéhezett korán reggel.

Meglepő egyébként, de a viszonylag megfizethető dolgok között még mindig sláger a mobiltelefon. De nem a mostani modern, hanem a régi, már kissé leharcolt nyomógombos készülékek. Egy pár hete is láttam, hogy valaki többet is vett belőle, és most is találkozunk ilyen emberrel. Nyilatkozni nem akart, de annyit azért elmondott, hogy gyűjtő, és az a hobbija, hogy rendbe teszi a több 10 éves telefonokat, amelyek egy része egyébként még tökéletesen működik. Szóval a lényeg, hogy a következő, vagyis inkább az azt követő vásáron már lesz komoly kereslet is, nem csak választék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában