Szegedi hírek

2023.06.20. 18:31

Hűsítő desszerttel zárták a tanévet – Galéria

Kiss Anna

Minden diákot jégkrémmel jutalmazott meg a képviselő. Fotó: Gémes Sándor

Kellemes vakációzást kívánok! – így köszöntötte kedden délután a Jerney János Általános Iskola diákjait a tanévzáró végén Ruzsa Roland önkormányzati képviselő, aki hűsítő jégkrémmel ajándékozta meg a mintegy 280 tanulót. Lapunknak közben elmondta, Kiskundorozsmán már évek óta hagyomány, hogy fagyival jutalmazzák meg az iskolásokat az évzáró végén, ezt a kezdeményezést még elődje, Mihálffy Béla indította útjára, ő pedig büszkén folytatja. Elárulta, egy hét múlva az Orczy István Általános Iskola fiataljainak visz az édességből.

Ruzsa Roland kiemelte, ilyenkor nemcsak a kiváló teljesítményüket jutalmazzák meg a diákoknak, hanem a vakáció kezdetét is szeretnék megédesíteni számukra. Megjegyezte, ezt már várják is a tanulók, hiszen a múlt hét során sokukkal találkozott az utcán és sorra kérdezték tőle, hogy idén is számíthatnak-e jégkrémre az évzáró után.

A képviselő szólt arról is, öröm számára az, hogy a gyermekek megismerik, előre köszönnek neki, felnéznek rá, és tudják, hogy a képviselőjük. Hozzátette, ahogyan eddig, úgy a jövőben is valódi képviseletet szeretne nyújtani a dorozsmaiak számára.

Ruzsa Roland egyébként nem képviselői keretéből, hanem saját forrásból vásárolta a jégkrémeket. A két intézménybe összesen mintegy 180 ezer forint értékbe vitt, visz fagyit. Mint mondta, a képviselői keretét az intézmények és játszóterek fejlesztésére, valamint a helyi rendezvények finanszírozására költi, az ilyen „apróságokat" mindig saját forrásból fedezi.

Képalá: Minden diákot jégkrémmel jutalmazott meg a képviselő. Fotó: Gémes Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában