Szegedi egyetemi hírek

2023.06.29. 09:00

Ismét a SZTE a legjobb magyar egyetem a QS rangsora alapján

Munkatársunktól

Illusztráció: Frank Yvette

Az egyik legismertebb felsőoktatási tevékenységeket minősítő cég, a brit Quacquarelli Symonds minden évben elkészíti világranglistáját. Az idei, 20 éves jubileumi rangsor összeállításához a QS több változtatást végzett: új indikátorokat vezetett be és módosította egy-egy értékelési szempontja százalékos súlyozását. Így a nemzetközi ranglista hűen követheti le az elmúlt évek változó felsőoktatási trendjeit, prioritásait, valamint jobban segítheti a leendő hallgatókat, hogy megtalálják a számukra megfelelő intézményeket.

A június 27-én közzétett QS World University Rankings 2024 világranglista szerint továbbra is a Szegedi Tudományegyetem Magyarország legjobb egyeteme. Az SZTE idén 601-610. helyen végzett a ranglistán, amelyre tíz magyar intézmény került még fel.

A kiválósági rangsor kilenc szempont szerint vizsgálta a világ felsőoktatási intézményeit: az akadémiai elismertség, a munkaadók visszajelzései, az oktatók és a hallgatók aránya, a tudományos munkák idézettsége, a nemzetközi hallgatók és a nemzetközi oktatók, kutatók aránya, továbbá – újdonságként – a kutatási együttműködések nemzetközi diverzitása, a végzettek elhelyezkedési aránya és a szakterületükön nagy hatással bíró alumnusok száma, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítések képezték az értékelés alapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában