Helyi közélet

2023.06.02. 13:15

Kristófot támogatja a gyereknapi rendezvény

Gyereknapot rendeznek vasárnap Sándorfalván. Lesz hétpróba, járműsimogató, buborékparti és mackó szépségverseny is a kicsiknek. A felnőttek pedig sportolással, illetve adományokkal támogathatják a rendezvényen a múlt héten megműtött ötéves Klubicza Kristóf rehabilitációját.

T. K.

Kristóf túlvan a műtéten, a sándorfalviak most a rehabilitációjára gyűjtenek adományokat. Archív fotó: Török János

Jótékonysági rendezvényt szerveznek vasárnap Sándorfalván: a gyermeknap és sportnap az ötéves Klubicza Kristóf rehabilitációját támogatja. A kisfiúról már több cikket is írtunk: ő az, akinek barcelonai szemműtétjének finanszírozását elutasította a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szakértői bizottsága, ám lapunk cikke után két nap alatt összegyűlt a szükséges 5 millió forint. A sándorfalvi kisfiút múlt héten műtötték meg Spanyolországban, azóta már haza is érkezett.

A Kastélykertben vasárnap 9 órakor kezdődő gyereknapon lesz hétpróba verseny a kicsiknek Nagy Péter olimpikon súlyemelő védnökségével. Itt olyan számokban mérhetik össze a tudásukat, mint gumicsizma hajító verseny, zsákban futás vagy éppen lekváros kenyér evés. Ki lehet majd próbálni az íjászkodást, lesznek kézműves foglalkozások, buborék parti, de rendeznek baba- és mackó szépségversenyt és lesz népi játszóház, kutyás bemutató, valamint kitelepülnek a rendőrök, tűzoltók és a Szegedi Fegyház és Börtön is egy rabszállítóval, így a nagymotor simogató mellett ezeket a kék villogós járműveket is ki lehet próbálni.

A rendezvényen ott lesz Kristóf és családja is, akiket a jótékonysági sütivásár, illetve a 10 órakor kezdődő jótékonysági futás és séta bevételével támogatnak elsősorban, de a területen több helyen is kihelyeznek gyűjtőperselyt, ahova bárki dobhat be adományt, illetve a rendezvényre kitelepülő árusok is felajánlották jótékony célra bevételük egy részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában