Szegedi hírek

2023.06.10. 09:36

Levendula és Rózsa Napok a füvészkertben

delmagyar.hu

Fotó: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert

10. alkalommal rendezik meg a szegedi SZTE Tudományegyetem Füvészkertben, a Levendula és Rózsa Napokat. A szervezők június 17-én és 18-án várják az érdeklődőket. 

A helyszínen levendulaillatú kézműves vásár, hangulatos könnyűzenei koncertek és mindkét nap gyermekelőadások várják a kisebbeket.  A kulturális programok mellett ismeretterjesztő előadások is lesznek a programok között. A gyógynövényekről, a levendula gyógyhatásairól és felhasználásáról Bajtel Ákos a gyógynövénykertben, Hajdúné Varga Judit, Nagy Mónika, Masa Ildikó (Partiscum Levendula) pedig a rendezvénysátorban fog előadást tartani. 

Márk Gergely rózsanemesítő munkásságáról pedig  a rózsakertben Godzsák Zoltánné rózsatermesztőtől hallhatnak az érdeklődők. A pilisszentkereszti angolkertjéről ismert Szomoru Miklós kertészmérnök (Egy kertész kertje Pilisszentkereszten) pedig szombaton fog beszélni az angolkertek kialakításáról és fenntartásáról. 

Részletes programok: https://www.fuveszkert.u-szeged.hu/levendula-es-rozsa.../
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában