Helyi közélet

2023.07.26. 13:31

Furcsán fejeződött be a szemétügy

Különös véget ért az a rendőrségi eljárás, ami az ellen indult, aki 2021 májusában nagy mennyiségű hulladékot rakott le Magyarcsanádon a régi focipálya területére. Az ismeretlen tettes ellen indult nyomozást megszüntették, mert a tettes kilétét nem sikerült megállapítani – annak ellenére sem, hogy a szemétből személyes adatokat tartalmazó iratok is előkerültek.

Szabó Imre

A szeméthegyről készült egyik kép. Archív fotó: Farkas János

MagyarcsanádBizakodó volt Farkas János, Magyarcsanád polgármestere, amikor a hatóságokhoz fordult amiatt, hogy valaki illegális szemétlerakó helyet csinált a régi focipálya területéből a fa­­luban 2021 májusában. Mint ak­koriban megírtuk, a polgármester becslése szerint legalább öt köbméternyi szemétről lehetett szó. Volt benne vegyesen mindenféle dolog, első ránézésre úgy tűnt, hogy egy ház kiürítéséből származó régi bútorok, használati tárgyak és személyes holmik összességét szállították ide. 

Bizakodó pedig azért volt, mert utóbbiak között találtak nevet, címet és más személyes adatokat tartalmazó leveleket, számlákat, sőt orvosi zárójelentéseket is. Ez azért volt fontos, mert természetesen feljelentést tett. A falu első embere úgy gondolta, nem biztos, hogy maga a tulajdonos hozta ezeket ide a megyeszékhelyről, lehet, hogy megbízott egy vállalkozót a lomtalanítással – mindenesetre úgy vélte, az adatok alapján könnyű lesz utánajárni, ki volt a tettes. – Remélem, gyorsan lezárul a nyomozás, szándékunkban áll ugyanis az illetővel megfizettetni a felmerülő költségeket – nyilatkozta akkor a Délmagyarországnak. 

Farkas János először akkor lepődött meg, amikor azt tapasztalta, hogy az eljárás nagyon lassan halad. Legutóbb tavaly novemberben írtunk az ügyről – igaz, egy másik, Pest vármegyebeli eset példáját ismertetve azt is megjegyeztük: az ilyen eljárások el szoktak húzódni. Másodszor pedig akkor lepődött meg, amikor megkapta a hivatalos értesítést az eljárás végéről. Eszerint az ismeretlen tettes ellen indított eljárást lezárták, miután a tettes kilétét nem sikerült megállapítani. – Ezt inkább nem kommentálnám – mondta, amikor újfent kerestük, érdeklődve az ügy fejleményeiről. 
A szemetet természetesen még annak idején elszállította az önkormányzat – mint most kiderült, saját költségére. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában