Szegedi hírek

2023.08.22. 08:40

171 millió forintos lakás épül az újszegedi lakóparkban

Egy négyszobás lakásért több mint 171 millió forintot kérnek abban az épülő lakóparkban, melyet a Bertalan híd lábánál húznak fel. Igaz, tartozik hozzá egy, az alapterületénél is nagyobb terasz is, mely teljesen körbeveszi a tiszai panorámás otthont.

Timár Kriszta

Beépül az évek óta üresen árválkodó telek, jövő év végére készül el a 30 lakásos lakópark. Fotó: Karnok Csaba

Hosszú évek óta üresen állt a Bertalan híd újszegedi lábánál lévő telek, az azt benövő fákat időnként kivágták, más azonban sokáig nem történt. Nyár elején azonban elkezdődött az építkezés: Örökzöld lakópark néven húznak fel a területre egy 30 lakásos, 4 emeletes társasházat. A beruházás, melyben megújuló energiaforrásokat is használnak, a tervek szerint 2024 végére készül el.

Az Örökzöld közre keresztelt részen a kulcsrakész lakások ára négyzetméterenként 1,15 millió forint, és mivel mindegyikhez tartozik erkély is, a legkisebb, nappali plusz egy hálószobás, 33 négyzetméteres otthonért is mintegy 53 millió forintot kérnek. Akinek azonban nem okoz gondot egy családi ház árát kifizetni egy lakásért, két igazán exkluzívat is talál a házban. A tetőszinten ugyanis két luxusotthont is kialakítottak. Az egyik, három plusz egy szobás kulcsrakészen 171,3 millió forintba kerül, a másik, egy plusz két szobás 123 millióba. Igaz, mindkettőhöz tartozik egy, a lakáshoz hasonló méretű, körpanorámás erkély is, mely nyilván jelentősen emel a színvonalán.

Szerettük volna megkérdezni a kivitelezőt, mennyire nagy most az érdeklődés az ilyen exkluzív lakóparki otthonok, illetve azon belül is a luxuskategóriás lakások iránt, de sem az építkezés nyár eleji megkezdésekor, sem most nem ért rá nyilatkozni. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában