Szegedi hírek

2023.08.15. 17:30

Adományt gyűjtenek a 90 éves templom órájának felújítására

Újra a pontos időt mutathatja és visszanyerheti régi pompáját a móravárosi templom toronyórája, ha összegyűlik a pénz a renoválásra. Idén 90 éves a Szent Kereszt-templom, az ünnepre szeretnék felújítani a hosszú évek óta rozsdásan álló órát.

Kiss Anna

Másfél millió forint szükséges a toronyóra teljes rekonstrukciójára. Fotó: Gémes Sándor

Teljesen felújítják a móravárosi Szent Kereszt-templom toronyóráját, azonban ehhez segítséget kér az egyházközség. Fazakas Attila plébános elmondta, mintegy másfél millió forintba kerül majd a munka: kicserélik mind a négy számlapot, valamint a szerkezetet is működőképessé teszik. Eddig 110 ezer forint adomány gyűlt össze, de folyamatosan várják a nagylelkű felajánlásokat.

Fotó: Gémes Sándor

 

Közölte, amikor 2013-ban Móravárosra került, 80 éves volt a templom, az ilyen centenáriumi időszakban pedig szokás, hogy a közösség tegyen valamit a templomban. Akkor azonban a még friss érkezése és egyéb okok miatt nem tudtak nagy dolgokat megvalósítani, de már tíz évvel ezelőtt is célként tűzte ki a toronyóra felújítását. Éppen ezért döntött úgy, hogy a templom idei 90. évfordulójára renoválják azt a hívek a segítségével.

 

A lelkipásztor szerint azok, akik kívülről megnézik a templomot, szinte egyből a tornyot figyelik meg, Móravároson azonban hosszú évek óta csak négy rozsdás számlapot látnak, ezen szeretne változtatni végre. Jelezte, a centenáriumi időszakban szokás fogadalmi ajándékot adni a templomnak és a Jóistennek, ez az ajándék részükről az új toronyóra lesz.

Fotó: Gémes Sándor

 

Elárulta, még eggyel készülnek, a tavaly átadott Lourdes-i barlang idén nyeri el a maga teljességét. Az azt készítő művész még szeretne finomításokat végezni a Bernadett és a lourdes-i Szűz Anya szobrát magába foglaló barlangon.

 

 

Fotó: Gémes Sándor

Azok, akik szeretnének hozzájárulni a toronyóra felújításához, a Szent Kereszt Plébánia 11735005-20367080 számlaszámára történő átutalással tehetik meg. Ha készpénz formájában szeretnének adakozni, akkor a szentmisék után, vagy szerdán és pénteken a plébánián tudják megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában