Szegedi hírek

2023.08.27. 16:57

Bőrnaci és combcsizma a kánikulában: a fesztiváldivatért szenvedni kell

Neccruha, bőrnadrág, combcsizma vagy éppen meztelen felsőtest – a fiatalok megjelenésükkel is mindent elkövetnek, hogy trendik legyenek a Coca-Cola SZIN-en. Van, akinek ez sikerül és van, aki öngólt rúg. Az alábbiakban a fesztiváldivatot vettük górcső alá.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Akárki akármit is mond, a fesztiválok nem csak és kizárólag a bulizásról szólnak. A szingli fiatalok sok esetben azért mennek a Coca-Cola SZIN-re, hogy alkalmi vagy hosszabb távú partnert találjanak maguknak az este során, ehhez pedig ahogy mondani szokták: ki kell tenni az árut az ablakba. Vagyis aki ilyen céllal érkezik, jó esetben nem csupán felkapja magára az első, keze ügyébe eső, kényelmes, nyári, sportos darabot – amit lássuk be, egy poros, Tisza-parti strand indokolna – hanem gondosan megtervezi szettjét. Alábbi cikkünkben ezt a témát vesézzük ki: a feltűnően párt kereső fiatalok divatját.

Először is szögezzük le: a szegedi rendezvény azért többségében nem a fesztiváldivat mekkája. Merthogy a bulizók jó része – például mert már tisztes családanyák, családapák, vagy egyszerűen csak nem akarnak feltűnősködni – egyszerű, hétköznapi viseletben van. A legnépszerűbb összeállítás lányoknál a short toppal, a fiúknál rövidnadrág pólóval vagy inggel. Ezt is azonban lehet cifrázni. Lányoknál például láttuk a felső egészen újszerű értelmezését egy kendő mellen való átkötésével, illetve többen a fürdőruha vagy melltartó és az arra felvett, elöl nyitott kis kardigán, ing vagy blézer kombinációra szavaztak.

Ennél már tudatosabb fesztiválszettnek minősül a melltartóra húzott necc felső – úgy tűnt, idén ez hódít leginkább a divatra érzékeny lányok körében. Ebből az anyagból egyébként van miniruha is, ami már egy fokkal merészebb viselet, és sok esetben apró díszekkel is díszített, hogy még alkalmibb legyen. Az ezeken megcsillanó fény diszkrét feltűnést kelt, nem úgy, mint azok a flitteres ruhák, amiket szintén látni a fesztiválon. Aki élő diszkógömb szeretne lenni az éjszakában, bátran válassza ezt a megoldást, bár nem sok olyan hölgyet láttunk, akinek ez jól állt volna. És ha már itt tartunk: említsük meg a fiúk idei legtrendibb fesztiválmegjelenését: a félmeztelenséget. Az első napi hőség sokakat késztetett arra, hogy megváljanak pólójuktól és egy szál farmerben flangáljanak a területen, ez pedig olyan felkapott lett, hogy a következő napokon is sokan így buliztak. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy viszonylag kevés olyan felsőtestet láttunk, ami ezt indokolná, vagyis aki csajozni szeretne, jól gondolja meg ezt a dolgot, mert lehet, hogy több kárt okoz magának, mint hasznot.

Úgy tapasztaltuk, néhányan már hetekkel, hónapokkal előre megálmodták fesztiválmegjelenésüket, ezen pedig a hőség sem tudott változtatni. Mi legalábbis csak ezt az egy indokot tudjuk elképzelni arra, miért vesz fel valaki hosszú bőrnadrágot vagy combcsizmát akkor, amikor éjfélkor is 30 fok körül jár a hőmérséklet a tömegben. A plüss Pikatchu jelmezről sem gondoljuk, hogy a legszellősebb viselet lett volna. Valószínűleg azok jártak jobban idén, akik a feltűnőségről egy villogó szarvval vagy fejpánttal, esetleg egy meglepő arcfestéssel gondoskodtak.

Ötletekből tehát idén sincs hiány az öltözködés terén, ízlésből, önkritikából azonban jóval kevesebb akad. Így csak azt tudjuk tanácsolni: aki valóban csinos akar lenni, nem biztos, hogy a fesztiváldivatot kell követnie. Elég, ha választ valamit, ami egyszerű, de passzol életkorához, az időjáráshoz, és nem utolsó sorban a testalkatához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában