Kübekháza

2023.08.04. 15:40

Minden gyerek tanévkezdését támogatja az önkormányzat

Timár Kriszta

Illusztráció: Bujdos Tibor/MW

Bölcsődéstől az egyetemistáig minden kübekházi gyerek tanévkezdését támogatja idén a helyi önkormányzat 5-20 ezer forinttal. A legtöbbet a helyi iskolában első osztályt kezdő kicsik szülei kaphatják.

A kübekházi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy költségvetésen belüli átcsoportosításokkal idén is több mint 2 millió forintot fordít települési tanévkezdési támogatásra, így járulva hozzá a faluban élő gyermekek beiskolázásának költségeihez. Ráadásul nem csak az általános iskolásokat segítik, a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki tanévkezdéséhez hozzájárulnak. A bölcsődés és óvodás gyermeket nevelő családok részére gyermekenként 5 ezer forint, a helyi, Szent Antal Katolikus Általános Iskolában, illetve középfokú oktatási intézményben tanuló gyermeket nevelő családok részére gyermekenként 15 ezer forint, az egyéb alapfokú oktatási intézményben tanuló, illetve az első diploma megszerzéséért felsőoktatásban tanuló gyermeket nevelő családok részére gyermekenként 10 ezer forint jár. Azok a szülők pedig, akiknek első osztályos gyermeke a kübekházi Szent Antal Katolikus Iskolában kezdi meg tanulmányait, 20 ezer forintot kaphatnak.

A támogatás kizárólag kérelemre indul, a szükséges nyomtatványt iskolalátogatási igazolással együtt augusztus 25-től szeptember 30-ig lehet leadni a polgármesteri hivatalban. A szeptember 15-ig beérkező kérelmeket szeptember 30-ig fizetik ki, aki utána adja le a szükséges dokumentumokat, az október 15-ig kapja majd meg a pénzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában