Be sem költöztek, át sem adták, de mi már benézhettünk

2023.08.10. 15:40

Szállodai luxusban élnek majd a mórahalmi kollégisták - Galéria

Arany T. János

Szinte szállodai színvonal fogadja hamarosan a mórahalmi Tóth János szakképző iskola diákjait a Szilágyi Mihály kollégiumban. Fotó: Török János

Bár még be sem költöztek a diákok és még hivatalosan át sem adták az épületet, mégis beengedtek minket, hogy megnézzük Mórahalom új büszkeségét és valóban leesett az állunk. Sportpályák, zöldellő pázsit, központosított légtechnika, ami télen fűt, nyáron hűt, központi mosószer-adagolós mosógépek, mennyezetfűtés, konditerem, minden emeleten teljesen felszerelt konyha, az étkezőben elegáns és drága kávégép, minőségi burkolatok, a szobákban ízléses tusolók és motoros redőnyök. Szinte már csak a szobaszervíz hiányzik a teljes luxushoz Mórahalmon a nemrég elkészült 150 fős Szilágyi Mihály Kollégiumban. Az épületen és az előtt már tényleg az utolsó simításokat végzik. Kint parkosítanak és a térkövet pakolják, bent a bútorokat teszik a helyére. 

A Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola igazgatója, Angyalné Kovács Anikó és a kollégium igazgatója, Marton-Sáringer Tibor vezetett körbe minket a vármegyében és a térségben is egyedülálló épületben. Az idei tanévet több mint 130 diákkal kezdi a kollégium, de jövőre már biztos verseny lesz a helyekért. A szobákért már most nagy a verseny, a fiatalok már eldöntötték, ki kivel szeretne együtt lakni a kétszer kétágyas lakóegységekben.

Megírtuk, a város hosszú évek munkájával hozta létre 2018-ban azt a szakképző intézményt, amely azóta a térség egyik legkedveltebb középszintű oktatást biztosító iskolájává vált. A kollégium alapkövét 2021 októberében tették le a Kölcsey utcában, a korábban sportpályaként üzemelő területen. Megépítésével a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása ért véget. Az kollégiumba a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhetnek majd felvételt. A diákok augusztus 31-én, csütörtökön költöznek be az új kollégiumba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában