Szegedi hírek

2023.08.30. 11:00

Zarándokúton erősítették kapcsulatukat apák és fiaik – Galéria

Koós Kata

Egy hét alatt teljesítette a 17 zarándok a Tihany-Pannonhalma útvonalat, a Bakonyon át gyalogolva csaknem 120 kilométert. Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

A Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözpontjának célkitűzése a családok egészséges működésének segítése. Második alkalommal hívták az édesapákat „apa-fiú zarándoklatra”, hogy töltsenek el egy hetet fiukkal, szánjanak kitüntetett időt, figyelmet önmagukra, egymásra, istenkapcsolatukra.

A  CsaládKözpont munkatársai arról tájékoztatták lapunkat, hogy a Szerzetesi Iroda ZarándokTábor-programjába kapcsolódtak be augusztusban. Egy hét alatt zarándokolták végig a Tihany-Pannonhalma útvonalat, a Bakonyon át gyalogolva csaknem 120 kilométert. Az étkezést és a szállást a ZarándokTábor szervezői biztosították az egyházmegyei 17 fős csapat számára, ezzel lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy figyelmükkel egymás felé és a zarándokút témái felé fordulhassanak.

A gyalogúton voltak „csendszakaszok”, amikor a külső csönd mellett a belső csöndet keresve lépdeltek egymás mellett. Voltak olyan szakaszok, ahol egy-egy beszélgetéstémáról apák és külön a fiak oszthatták meg egymás között gondolataikat, tapasztalataikat, megéléseiket. Ezek a beszélgetéstémák kapcsolódtak az apa- és fiúszerephez, örömökhöz, nehézségekhez, olyan témákhoz, amelyek megfogalmazása, kibeszélése segít a tudatosabb, empatikusabb egymáshoz kapcsolódásban. Napközben kitüntetett időt kapott az, hogy apák és fiak kettesben járják az utat, és szintén előre ajánlott témában osszák meg magukat a másikkal.

A vonatúton hazafelé a résztvevők úgy fogalmaztak, hogy hiánypótló hetet töltöttek együtt, amelynek tapasztalatai közelebb hozták őket egymáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában