Zörgő János már egy nap séfe címet is begyűjtött

2023.09.18. 20:00

Ásotthalmi szakács is küzd a Séfek séfe címért

Zörgő János is harcba száll a Séfek séfe címért Vomberg Frigyes csapatában. Az ásotthalmi szakács szeretné bebizonyítani, hogy egy kis faluból is ki lehet törni és kellő alázattal magas szintre lehet jutni szakmájában.

Timár Kriszta

Az ásotthalmi Zörgő János. Fotó: TV2

Mindhárom séf kiválasztotta az embereit, így a múlt héten már megkezdődtek a csapatversenyek a Séfek séfe című műsorban. A TV2 gasztrorealityjében egy ásotthalmi szakács is küzd a fődíjért, méghozzá Vomberg Frigyes csapatában. Zörgő János a válogatón egy zsemlegombóccal tálalt rib eye steak-kel debütált a műsorban, amelyre két kést kapott. Pont Frigyes volt az, aki nem szavazott neki bizalmat, a továbbjutáshoz azonban elég volt a másik két séf voksa. A három napos csapatfőzés utolsó napján pedig ő volt az, aki kötényt adott neki.

A piros csapat. Fotó: TV2

Zörgő János a szegedi Krúdy iskolában tanulta meg a szakmát, majd 18 évesen elköltözött otthonról, mert önerőből akarta felépíteni az életét. A Forrás Hotelben és az Alabárdos Étteremben dolgozott először, majd egy kis balatoni kitérő után a fővárosba költözött. Jelenleg is ott séfhelyettes a Bestia Étteremben.

Most éreztem úgy, hogy már van annyi szakmai tudásom és tapasztalatom, hogy el merek indulni egy ilyen versenyen

 – mesélte lapunknak. Hozzátette: elsősorban magának és szeretteinek akar bizonyítani, de azt is szeretné megmutatni, hogy Ásotthalomról is ki lehet törni, kellő alázattal és tisztelettel bárki tud érvényesülni. 

Szerencsére biztos hátteret jelentett a munkahelyem, ahol tudtam, hogy várnak. A kollégáim azonban nem tudták, hogy jelentkeztem a műsorba, ők is csak a tévében láttak

 – árulta el János, majd megjegyezte: annyit mondtak neki, hogy túl visszafogottnak tűnik, pedig a konyhában ez nem jellemző rá. 

Katonás a stílusom, még ha ez egyelőre nem is látszik

 – mosolygott.

János elárulta, falusi emberként furcsa volt azokat az embereket élőben látni, akiket eddig csak a tévéképernyőről ismert.

 Pozitív csalódás volt mindenki, a séfek és Ördög Nóra is nagyon kedves és segítőkész. Így már csak a kamerák miatt volt bennem némi feszengés, de idővel ez is elmúlt

 – mesélte.

Az ásotthalmi szakács rögtön az első egyéni főzőnapon a nap séfje lett. Hogy ez milyen előnnyel jár majd, egyelőre nem lehet tudni. Mindenesetre bízik benne, hogy sokáig tud majd menetelni ebben az idei, nagyon erős mezőnyben is.

 Az biztos, hogy ez lelkileg és fizikailag is kemény verseny. De természetese az a célom, hogy eljussak a végéig

 – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában