Szegedi hírek

2023.09.10. 11:52

Beteg gyerekekért futottak – Galéria

Három év Covid-szünet után ismét grandiózus futóeseményt rendezett a Continental Magyarország vasárnap délelőtt a Dugonics téren. A cél az egészséges életmód, a mozgás és a családi sport örömének népszerűsítése mellett a beteg gyerekek támogatása volt.

Koós Kata

A szülők gyerekeiknek, a lurkók szüleinek mutattak példát kitartásból a családi távon. Fotó: Török János

A nevezési díjakból az idén egyszerre két alapítványt is támogatott a Continental, az egyik a harmincéves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, akik már 25 ezer koraszülött, újszülött baba életét mentették speciális mentőautójukkal, a másik pedig a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár Alapítvány.

A fesztivál elején Sven Meier, a szegedi gyár ügyvezető igazgatója köszöntötte a futókat, majd a Reménysugár Alapítvány elnöke, Kovács Dénes mondott köszönetet a támogatásért. A népes számú futót látva örömét fejezte ki, amiért ilyen sokan őrzik egészségüket, egyben szolgálnak példával kedvességről és együttérzésről, a közösségi összetartás erejéről. A támogatást ápolási segédeszközökre fordítják majd.

A profi futókat egy 21 kilométeres félmaratonnal, a szintén jó kondícióban lévőket 5 kilométeres távval, a gyerekekkel futókat és a sporttal most ismerkedőket pedig egy 2,2 kilométeres, családi távval várták.

Sztárvendégek is szép számmal érkeztek a Continental Futófesztiválra. A lemezjátszók mögött a hangulatfelelős az év lemezlovasának megválasztott Regán Lili volt, a bemelegítést a világ- és Európa-bajnok Katus Attila vezette, továbbá akrobatikus show-t mutatott be az Atlétikai vb-n is fellépett Flip Unit Team. A programon a Pick Szeged és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai, a 18-szoros év súlyemelője Nagy Péter, a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó Olasz Anna és a WBO nemzetközi ranglista-vezető Magyar Kinga is tiszteletét tette.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában