Szegedi hírek

2023.09.29. 12:44

Elmarasztalta a Kúria a szegedi önkormányzatot

Sokadjára kell javítani a szegedi önkormányzat lakásrendeletét, hiszen a Kúria legfrissebb határozatában jogerősen kimondta, törvénysértő az a gyakorlat, melyet a szegedi városvezetés követ az önkormányzati lakások tekintetében. Erről Chovanecz Kata, a szegedi Fidesz önkormányzati képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Suki Zoltán

Toldozzák-foldozzák a lakásrendeletet. Archív fotó: Karnok Csaba

A szegedi lakásrendelet miatt marasztalta el a Kúria a városi önkormányzatot – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Chovanecz Kata. A szegedi Fidesz önkormányzati képviselője hozzátette: a Kúria vonatkozó határozatában azt is kimondta, hogy az önkormányzati lakások bérleti díjára nem lehet licitálni.

Szembetűnő, hogy annak ellenére, hogy számtalan jogi végzettségű szakember van a város vezetésében és képviselőik között, egyszerűen képtelenek értelmezni a Kúria világos és egyértelmű iránymutatását a lakásügyben 

– fogalmazott a képviselő.

Szerinte azonban mégsincs ebben semmi meglepő, hiszen a parkolóügyben kimondott jogerős ítélet sem ingatta meg Botka Lászlót és körét saját tisztességükbe vetett hitükben. Az ügyben keletkezett több milliós kárt azóta sem térítették meg a szegedieknek.

Chovanecz Kata emlékeztetett, hogy a lakásrendeletet kilencszer módosította az önkormányzat, és most tizedjére is szükség lesz erre. A képviselő úgy véli: a toldozgatás-foldozgatás nem szolgál más célt, mint az időhúzást Szeged vezetői részéről.

A szegedi Fidesz hosszú ideje mutat rá a közgyűlések alkalmával is, hogy törvénytelenül, a tisztességes, ám elesett emberek elemi érdekeit szándékosan figyelmen kívül hagyva sarcolja a város lakóit Szeged vezetése legalább félévtizede

 – mondta.

A szegedi Fidesz szerint szégyen, ami az önkormányzati ingatlanokkal történik, és ez megmutatja, hogy milyen cinikusan áll a polgármester és köre a legelesettebbekhez a megyeszékhelyen.

Végül pedig Chovanecz Kata felszólította Botka Lászlót és Szeged vezetőit, hogy végre szüntessék meg a törvénysértő és mélyen érzéketlen gyakorlatukat az önkormányzati lakások bérbeadása kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában