Helyi közélet

2023.09.06. 19:40

Fogadóóra a focipálya mellett

Szabó Imre

Botlik Anita mindenkit meghallgatott az aréna faházában. Fotó: Szabó Imre 

Egy Wekerle utcai lakos azzal keresett meg, hogy az utca egy szakaszon megsüllyedt, nagyobb esőzések után ott felgyülemlik a víz. Abban kérte a segítségemet, hogy az önkormányzatnál járjak közbe, ássanak oda egy vízelvezető árkot vagy egy szikkasztót 

– mondott egy példát a hozzá forduló lakók panaszaiból Botlik Anita, a makói 5. számú választókerület önkormányzati képviselője, miután véget ért szerdai fogadóórája. Mintegy 20-an mentek el és a legtöbben az utak, járdák, csatornák állapotával kapcsolatban tettek bejelentést, illetve fák gallyazását, kivágását kérték.

Botlik Anita az a képviselő, aki augusztus elején utcafórumot hívott össze az elhíresült gerizdesi szögesdrótos telek miatt. Nem félt szembenézni a dühös lakókkal, és megoldást is keresett az önkormányzat közreműködésével a problémára. A mostani fogadóórát a Makó Arénához hirdette meg, ezért nem lepődtünk volna meg, ha most meg a helyi labdarúgócsapat hányatott sorsa miatt indulatos focidrukkerek jelentkeztek volna. A szurkolók azonban inkább a pályán időközben elkezdődött Makó–Szentes mérkőzést választották.

Botlik azt is elmondta, évente legalább egy személyes találkozási lehetőséget mindig meghirdet a választókerület lakóinak. Az, hogy ezen mégsem jelennek meg sokan, amiatt van, hogy egyébként is eleven a kapcsolata a választókkal: van közösségi oldala, ott közzé van téve a telefonszáma, és a legtöbben nem várják meg a fogadóórát, hanem közvetlenül felveszik vele a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában