Helyi közélet

2023.09.01. 17:30

Jövő héten kezdik a rakpart feljáróinak javítását

Koós Kata

Nagy Sándor elmondta, a feljárók állagmegóvási munkálatai nem zavarják a forgalmat. Fotó: Karnok Csaba

Hétfőn állagmegóvási és felújítási munkák kezdődnek a Huszár Mátyás rakparton, amelyekről pénteken Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tájékoztatta a nyilvánosságot. A közgyűlés az éves költségvetés tárgyalásakor döntött arról, hogy forrást biztosít a rakpart felújításának elkezdésére. 

Ez több ütemben gondoljuk megvalósítani. Szeretnénk, ha majd egyszer a rakpart zöldebb, élhetőbb lenne, erre vonatkozóan európai uniós projektet szeretnénk végrehajtani. Amit gyorsan és saját forrásból szeretnénk megcsinálni, az az árvízi emlékmű környezetének rendbe rakása, a két feljáró állagmegóvása és a graffitimentesítés a rakparton

 – részletezte az alpolgármester.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Elmondta, a rakpart feljáróinak vasbeton szerkezetei az elmúlt évtizedekben öregedtek, korrodálódtak, porladni kezdtek, alsó részük balesetveszélyessé vált a hulló betondarabok miatt. 

A teljes körű műszaki megoldás jelenleg pénzügyileg nem megvalósítható, állagmegóvó beavatkozásra van lehetőségünk 

– közölte. A két feljárót más-más kivitelező javítja majd, a Belvedere-nél lévő költsége 14 millió, az árvízi emlékmű felőli pedig 17,2 millió forint. A munkálatok nem zavarják majd a rakpart forgalmát. 

A graffitimentesítés költsége 5,8 millió forint, és a szeptember 11-i héten kezdődik. Az árvízi emlékmű környékét fedő, töredezett díszburkolat cseréjéhez pedig jelenleg folyik az anyagbeszerzés, a tervek szerint ősszel ez a felújítás is megvalósul.

Esztétikailag nagyon hasonló, de strapabíróbb burkolatot építtetünk ide, továbbá az örökmécsest is felújítjuk

 – mondta Nagy Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában