Szegedi hírek

2023.09.07. 14:40

Légkondicionált bölcsőde nyílt Tápén – Galéria

Kiss Anna

Fotó: Gemes Sandor

Soha nem volt bölcsőde Tápén egészen idén szeptemberig, most ugyanis megnyitott a légkondicionált mini bölcsőde a Honfoglalás utcán a volt óvoda épületében. Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak az intézményben, ahova összesen 15 gyermek jár majd. Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő elmondta, régóta szerették volna a lakók, hogy legyen bölcsőde a városrészben, hiszen ott az elmúlt 4-5 évben kicserélődött a lakosság 30-40 százaléka, sok kisgyermekes család költözött Tápéra.

Hozzátette, szerettek volna eleget tenni a szülők jogos kérésének, ezért már korábban elkészítették a terveket a bölcsőde építéséhez, viszont az uniós források elakadása miatt ezt talonba tették. Megjegyezte, a volt óvoda épületét alakította át az önkormányzat saját forrásból, mintegy 15 millió forintból. A képviselő közölte, ha megérkeznek az uniós támogatások, megépülhet az új bölcsőde, a mostani épületet pedig minimális átalakítással az időseknek adják át nappali ellátónak.

A sajtóeseményen jelen volt Király Sándorné, a város Bölcsődei és Gyermekjóléti Központjának igazgatója is, aki elmondta, a volt óvoda épülete nem alkalmas klasszikus bölcsődének, ezért hoztak létre mini bölcsődét, ami azt jelenti, hogy 7 vagy 8 fős csoportok működhetnek benne, utóbbi abban az esetben, ha minden gyermek betöltötte a 2. életévét. Így ősztől egy 7 fő és egy 8 fős csoport indult Tápén, azonban a teljes létszám csak a későbbiekben alakul ki, mivel most kis létszámú kéthetes beszoktatások vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában