Szegedi hírek

2023.09.02. 15:49

Ötezer sárga kacsa a gyermekek gyógyulásáért – Galéria

Kiss Anna

Fotó: Gemes Sandor

Ebben az évben sem telt el szeptember első szombatja sárga gumikacsák nélkül Szegeden, ezúttal is ötezer sárga „csöppséget” úsztatott meg a Tiszán a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Tették ezt idén már nyolcadik alkalommal, sok-sok gyermek és felnőtt örömére.

A Classic Grill VIII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyre idén is előzetesen lehetett kacsajegyet váltani, a befolyt összeggel pedig ebben az évben is a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek életmentő műtétjét támogatják a szervezők. A tavalyi versenyen 2,9 millió forint gyűlt össze, ebből 3 gyermek szívműtétje valósulhatott meg. Azt egyelőre még nem tudni, hogy idén mekkora összeg jut majd a kis betegek gyógyítására a Gift of Life programban, erről később számolunk be olvasóinknak.

Az viszont biztos, hogy 2023-ban a 1439-es sorszámú kacsa volt a leggyorsabb, így aki ezzel a számmal váltott kacsajegyet, egy Xbox-al lett gazdagabb a HRP Europe Kft. jóvoltából. Az első 150 kacsa tulajdonosa most is értékes nyereményben részesült, de az sem búslakodhatott, akié a „leglustább” sárgaság volt, hiszen az ötezredik befutó tulajdonosa egy, a Tiszáról készült festménnyel gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában