Bácsalmás, Szeged

2023.09.23. 13:34

Bácsalmási nyugdíjas ajándékozott szakkönyveket az SZTE-nek

Néhány nappal ezelőtt 144 darab szakkönyvet és egyéb kiadványt ajánlott fel Dózsai Mihály agrárszakember a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar könyvtárának.

Delmagyar.hu

Felvételünk az adományozó családi könyvtárában készült Fotó: Juhász Jenő

Az alma mater egykori hallgatója 1974-ben végzett állattenyésztő üzemmérnökként, majd ezt követően szinte végig a szakmájában dolgozott, aktív éveinek nagy részét a szarvasmarha-tenyésztésben töltötte – írja a baon.hu. 

Az adományozó beszélgetésünk során elmondta, hogy a háromezer kötetből álló könyvtárában jelentős mennyiségű mezőgazdasági szakirodalom is helyet kapott. Ezeket már nem használja, így született meg az a gondolat, hogy átadja a fiatalabb nemzedéknek. Az átadott könyvek nagy része 2000-es évek előtti kiadásúak, azonban a szakmai alapok elsajátítására teljesen megfelelnek. Dózsai Mihály hozzátette, hogy mindig is örömmel tér vissza az egykori iskolájába, hiszen nagyon sok élménnyel gazdagodott a főiskolás évek alatt. Ez az esemény pedig ismét egy nagy büszkeséggel tölti el, hiszen ilyen formában is hozzájárulhat a mezőgazdaság oktatásához.

Az oktatási intézmény is örömmel fogadta a felajánlást, amit egy dékáni köszönő oklevéllel jutalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában