Az időseket, a civileket és a családokat is segítik

2023.10.12. 13:12

Támogatásokról döntöttek Makón

Varga Anna

Rendkívüli ülésen döntöttek a támogatásokról. Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook-oldala

Rendkívüli testületi ülést tartott csütörtökön a makói képviselő-testület, amelyen három napirendi pontot tárgyaltak. A támogatások biztosítása címűben Farkas Éva Erzsébet polgármester leírta, hogy idén februárban rendkívül bizonytalan gazdasági helyzetben kellett megalkotni a város költségvetését. A legfontosabb feladat az volt, hogy biztosítsák a település stabil működését, a fejlesztéseik megvalósulását a legnehezebb körülmények között is, ezért a nem kötelezően nyújtandó támogatásokra szánt keretösszegeket félretették.

A fejlesztések megvalósítása mellett azonban lehetővé tettük, hogy kiegészítő támogatásokat biztosítsunk a makóiaknak idén is

 – írta a városvezető közösségi oldalán.

A rendkívüli testületin arról döntöttek, hogy minden 6️5 év feletti makói polgárnak 15 ezer forint összegű vásárlási utalványt adnak idén advent idején. Ezen felül minden újszülött gyermek után a makói családoknak 150 ezer forintos támogatást biztosít a város, 30 millió forinttal támogatják a helyi civil szervezeteket, továbbá 2 millió forinttal segítik Natura, valamint az Ifjúsági Művésztelepet. A városban működő egyházi felekezeteknek 9 millió forintos támogatást szavaztak meg a képviselők, míg a nyugdíjasklubok működését 5 millió forinttal támogatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában