A 140. évfordulóra készülnek a Bedőben

2023.10.30. 14:40

Új táblákat kaptak a fák

Arany T. János

Az ásotthalmi erdészeti iskola parkjában körülbelül 200 növényfaj él. Az iskola 140. évfordulójára készülve száz új névtáblát helyeztek ki a diákok. Fotó: Török János

Megújultak a fák és cserjék névtáblái az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium parkjában. Andrésiné Ambrus Ildikó, az intézmény igazgatója elmondta, a táblákat tartó fa oszlopok elkorhadtak, ezért az iskola alapítványának támogatásával felújították azokat. A tavaly megjelent, az iskola parkjának növényeit bemutató kötethez kapcsolódva többen megismerhetik az ott élő növényeket, a diákoknak pedig a növényismeretben nyújtanak segítséget az új táblák.

Az ásotthalmi erdészeti technikum parkja címmel jelent meg a kötet tavaly ősszel Andrési Pál szerkesztésében. A parkban körülbelül 200 növényfaj él. Hátul táblázatban összefoglalva szerepel, melyik fafaj hol található, a különlegességek külön fel vannak sorolva koordinátákkal. Most száz új névtáblát helyeztek ki a diákok. Az tájékoztató táblákkal egyúttal a 140. évfordulójára is készül az iskola. A történelmi Magyarország első erdőőri szakiskolája 1883. október 10-én nyitotta meg kapuit. Akkor két tanárral és tizenegy diákkal indult meg az oktatás. A kezdeti évtizedekben fontos szerepet játszott a fátlan Alföld, ezen belül a térség erdőtelepítéseiben. Az évfordulóról a közelmúltban emlékeztek meg az iskolában. A hivatalos ünnepséget november közepén rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában