Szegedi egyetemi hírek

2023.11.21. 16:26

Együttműködési megállapodást kötött a szarajevói és a szegedi jogi kar

Koós Kata

A szerződést a két dékán, Görög Márta és Goran Markovic írta alá kedden. Fotó: Gémes Sándor

A Kelet-Szarajevói Egyetem jogi karával kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara kedden a Nemzetközi Hét programsorozat keretében. A szerződést a két dékán, Törőcsikné Görög Márta és Goran Markovic írta alá.

Az együttműködés a karok között nem új keletű, szegedi oktatók már több alkalommal látogattak el a szarajevói jogi kar különböző oktatási és tudományos rendezvényeire. A vállalt kooperáció célja az együttműködés kiterjesztése a hallgatókra, valamint az oktatási, kutatási és tudományos lehetőségek kölcsönös bővítése.

Törőcsikné Görög Márta elmondta, hogy 2019-ben már megfogalmazódott benne a nemzetközi hét gondolata, amelynek keretében Szegedre hívják azoknak a társegyetemeknek a professzorait, amelyekkel szerződéses együttműködésben áll az SZTE jogi kar. Ezt azonban meghiúsította a járványhelyzet, majd a kar főépületének felújítása. Idén azonban az akadályok elgördültek. 

Fotó: Gémes Sándor 

Minden szerződéskötést megelőzi egy előkészítő viszonyrendszer, amelyben megismerjük egymást, kitapintjuk, hogy a tudományos-szakmai értékeink, a hivatás, az oktatás és a hallgatók iránti elkötelezettségünk egy irányba mutat-e. Az elmúlt évek munkája azt mutatta, hogy kiváló együttműködő partnerre leltünk a Kelet-Szarajevói Egyetem jogi fakultása keretében. Közösen képzeljük el a jövőt, és bízunk abban, hogy a két felsőoktatási intézmény ezen elkötelezettség mentén egymást segítve, egymással párhuzamban tud előrehaladni

 – mondta a dékán.

A hallgatói mobilitás a két kar között már a tavaszi félévben elindulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában