Hirdetés

2023.11.13. 00:00

Műhelyiskolai sikerek a Szegedi József Attila-iskolában

A Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola Műhelyiskolájában egyedülálló lehetőségeket kínál a diákoknak. Ez a képzés olyan rugalmas tanulási utat biztosít, amely lehetővé teszi, hogy a diákok saját tempójukban haladjanak.

PR cikk

A tanulók 8 különböző részszakma közül választhatnak, így mindenki megtalálhatja azt a területet, amely érdekli, és ahol fejleszteni szeretné készségeit. Az idei tanévben elsőként a Szobafestő, Gipszkartonszerelő és Pénztáros részszakmában tanuló diákok tettek sikeres vizsgát.

Kreatív gipszkartonszerelők

A három gipszkartonszerelő létrehozott egy közös projektet is. A speciális paravánfal elkészítése során nem csupán a szükséges szakmai készségeket és tudásukat mutatták meg, hanem az együttműködés és a problémamegoldás terén is jó teljesítményt nyújtottak. Ez jól tükrözi a Műhelyiskola célját, ahol az együttműködés és a kreativitás kiemelt szerepet kap.

 

Íme egy lány szobafestő!

A Szobafestő részszakmában a tanulók közül most Andrea vizsgázott, akinek a gyakorlati felkészítését a Pócsik Kft. oktatói végezték. Így a képzés kezdetétől biztosítva volt számára a valódi munkahelyi környezet és szakmai gyakorlat. Az, hogy egy lány választja ezt a szakmát, nemcsak a szakma iránti szeretetét, hanem a műhelyiskola nyitott és befogadó légkörét is jelzi.

 

Pénztárosként bizonyított

A sikertörténetek sorában helyet kapott egy pénztáros is, aki hosszú távon a kereskedelemben képzeli el a jövőjét. Gyakorlati vizsgája során bebizonyította, hogy a Műhelyiskolai képzés nemcsak a szakmai ismereteket fejleszti, hanem azokat a készségeket is, amelyek a mindennapi életben és a munkahelyen egyaránt alkalmazhatók.

A most vizsgázó tanulók mindegyike Dobbantó programból lépett tovább a Műhelyiskolába. Az iskola úttörő szerepet vállalt a rugalmas tanulási útvonalak kialakításában, és ezt az elmúlt három évben sikeres vizsgázók eredményei is bizonyították.

Kinek szól a Műhelyiskola?

Kifejezetten azoknak, akik az általános iskolát vagy a Dobbantó programot befejezték, de még nem szereztek sem szakmát, sem érettségit. A Dobbantó program a 15 évesnél idősebb, általános iskolai végzettséggel még nem rendelkező fiatalok felkészítését segíti. Az ilyen diákoknak általában nehézséget okoz a klasszikus iskolai keretekben tanulás, éppen ezért van szükség ezekre a képzésekre. Nem szükséges megvárni a hagyományos tanévkezdést vagy befejezést – az iskola rugalmas struktúrája lehetővé teszi, hogy a diákok akkor kezdjék el a képzést, amikor nekik megfelel.

Legfeljebb egy év

A képzés minimális ideje 6 hónap, ami lehetővé teszi, hogy a diákok gyorsan és hatékonyan sajátítsák el a szükséges készségeket, a maximális időtartam 24 hónap, így a tanulók a saját

tempójukban fejleszthetik szakmai tudásukat. Emellett havi ösztöndíjjal is segíti a diákokat, hogy a tanulásra és a szakma elsajátítására koncentrálhassanak.

A Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola egyértelműen bebizonyította, hogy a hagyományos oktatási rendszeren túlmutató megoldásokkal lehetőséget teremthetünk a fiataloknak a felzárkózásra, a sikeres szakmai pályafutás elindítására.

Gratulálunk az első sikeres vizsgázóknak, és kívánunk nekik további sikeres és boldog pillanatokat a munka világában!

A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele Te is, hiszen a jövőd itt kezdődik! 

szakkepzesszeged.hu 

facebook.com/szegediszakkepzes

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában