Madárinfluenza

2023.11.18. 13:00

Tilos szárnyast vinni a mórahalmi vásárba

Delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Újabb korlátozás a madárinfluenza miatt: a november 19-i vasárnapi mórahalmi vásárban tilos szárnyast árulni – figyelmeztetett a mórahalmi önkormányzat a honlapján.

Hétfői cikkünkben még arról számoltunk be, hogy nálunk még nem mutatták ki, de az őszi időjárás kifejezetten kedvez a vírus terjedésének. Mint arról kedden beszámoltunk, a héten Csongrád-Csanád vármegyében is megjelent a madárinfluenza. Csütörtökön már azt írtuk meg, hogy a betegség miatt tömegével hullanak el a vármegyénkben pihenő darvak is. A Szegedi Vadaspark már korábban, még a vírus vármegyei megjelenése előtt közzétette, hogy átmenetileg nem fogad madarakat a természetvédelmi mentőközpontban.

Pénteken pedig a Kiskunsági Nemzeti Park tett közzé egy figyelmeztetést azok számára, akik a mára meghirdetett XII. Fehértavi Darvadozás rendezvénysorozaton vesznek részt. A park az alábbiak betartását kérte: a résztvevők a kihelyezett fertőtlenítési pontokon minden külső helyszínen szervezett programra történő be- és kilépéskor végezzék el a lábbelik fertőtlenítését. Aki tetemet vagy legyengült darut talál, ne fogja meg! A helyszín pontos megjelölésével jelezzék a helyszínen a kollégáknak, és ők gondoskodnak a madárról.

A madárinfluenza-járvány folyamatosan frissülő hírei, valamint a betegséggel kapcsolatos hasznos információk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhetőek el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában