Szegedi egyetemi hírek

2023.12.05. 14:20

A hallgatói önfejlesztést díjazták

Koós Kata

Az SZTE maratoni tanulási bajnokságának első hatvan helyezettjét jutalmazták hétfőn. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Lezárult az ötödik CourseRUN, az SZTE négyhetes, online tanulási bajnoksága. A megmérettetésnek a világ legnagyobb online oktatási platformja adott helyet. A hallgatóknak saját érdeklődési körükbe tartozó, egyénileg választott kurzusokat kellett elvégezniük a Coursera kínálatából, majd minden tananyag végén tesztekkel adtak számot a megszerzett tudásukról. Több mint 200 hallgató jelentkezett a versenyre.

A Szegedi Tudományegyetem ünnepélyes díjátadó rendezvényen jutalmazta a legjobban teljesítő 60 hallgatót. A résztvevők összesen 980 órát töltöttek tanulással a platformon és 402 kurzust végeztek el a bajnokság ideje alatt.

Az eseményen Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója kiemelte, hogy a Coursera egyedülálló lehetőséget biztosít a szegedi hallgatóknak, hogy a diplomájuk mellé olyan ismeretekre is szert tehessenek, amelyeket vezető vállalatok kínálnak. A platform felhasználói ugyanis olyan egyetemek és cégek kurzusain vehetnek részt, mint a Yale, a Michigani Egyetem, a Google és az IBM. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában