A francia elnök miatt nem tudott jönni Gulyás Gergely

2023.12.07. 19:24

Átadták az új zsombói ravatalozót – Galéria

Csütörtökön késő délután szállingozó hóesésben átadták az új zsombói ravatalozót, amire Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke kérte Isten áldását. Az 1958-ban épült régi ravatalozó fölött már eljárt az idő, ezért 105 millióból teljesen újat építettek.

Arany T. János

Átadták Zsombó új ravatalozóját. Fotó: Gémes Sándor

Két pályázatból és az egyházmegye tízmilliós támogatásának segítségével készült el Zsombó új ravatalozója, amit csütörtök délután adtak át. Az épület 105 millió 652 ezer forintba került, 85 négyzetméter, van benne a ravatalozó téren kívül előkészítő helyiség, raktár, öltöző, iroda és akadálymentesített WC.

Már szinte minden közintézményt felújítottunk, bővítettünk, de a ravatalozó nem akart összejönni. Ma végre itt állhatunk. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, mint fő támogatónkkal egyeztetve megjött az időpont is, de olyan történt, amire sose gondoltam volna, a francia elnök beleszólt a zsombói ravatalozó átadásába

 – utalt a miniszterelnök csütörtöki párizsi látogatására a polgármester.

Annyi történt, hogy még nálunk is fontosabb dolgok vannak a világban és a miniszter úr más feladatot kapott

 – tette hozzá.

Salgó László Péter, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán azt mondta, erős vidék nélkül nincsen erős Magyarország, ezért 2018 óta Magyarország kormánya több mint 300 milliárd forintot költött a Magyar Falu programra.

Ez a projekt jól mutatja, hogy egy erős helyi közösséggel és kormányzati támogatással létre tudunk hozni egy erős vidéket. Erre a zsombói ravatalozó jó példa 

– mondta a főispán.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, családja révén ezer szállal kötődik Zsombóhoz, ezért szinte minden alkalommal azt érzi, hazajött.

Egy közösség fontos összetartó elemének tartom a tiszteletet és a közös élményeket, amik összetartják a közösség tagjait. Ezzel a ravatalozóval pedig úgy gondolom, hogy mostantól a zsombóiak méltó körülmények között tudnak tiszteletet adni és megemlékezni azokról a szeretteikről, akik eltávoztak a közösségből 

– jelentette ki a képviselő.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke mielőtt Isten áldása kérte volna az épületre, azt mondta, az egyházmegye örömmel támogat lehetőségei szerint minden olyan kezdeményezést, szellemi, lelki vagy fizikai építkezést, amely a település minden lakosát szolgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában