Szegedi hírek

2023.12.20. 12:30

Bordányból érkezett a betlehem Szegedre – Galéria

Idén kétéves a Bordányi betlehemesek nevű csoport, akik a művészeti iskola diákjaival kiegészülve szerda délelőtt a Szegedi Ősz Idősotthonban léptek fel. Ez volt az ötödik fellépésük, a finálé a Bordányi Szent István király templomban lesz december 24-én 21 órakor.

Arany T. János

A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola betlehemcsapata lépett fel szerdán a szegedi Ősz Idősotthonban. Fotó: Gémes Sándor

Máriának a kontyához kellett rögzíteni egy biztosítótűvel a 80 éves Vass Nándi bácsi édesanyjának a kendőjét, a kis Jézust pedig az asztalon felejtették, de Mária gyorsan visszaszaladt érte. József meg a lámpását hagyta el. Ezek már a fellépés előtti utolsó pillanatok voltak, a bordányi diákok összeszokott csapatként, a lámpaláz és izgalom legkisebb jele nélkül várták, hogy elkezdődjön a produkció szerda délelőtt a Szegedi Ősz Idősotthonban.

A Bordányi betlehemesek nevű csoport ötlete még tavaly pattant ki Lippai Judit, a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának fejéből. 

Az én szívemben az volt, hogy a tanyavilágba vigyük el a betlehemet. Négy gyerekkel terveztem, de gyorsan harmincan lettünk. Ez a kiváló kollégáimnak is köszönhető

 – idézte fel a társulat megalakulását Judit. A betlehemes csapat tagjai az ötödik osztályosok, de a fellépés mindig kiegészül a művészeti iskola diákjaival és a bordányi Boldog Jolánta Schola énekeseivel. A legkisebb fellépő másodikos, a legnagyobbak nyolcadikosok.

A produkciónak több szereposztása van. A szegedi fellépés volt az ötödik a sorban. Előadták már a műsort többek között a helyi óvodában, nyugdíjas otthonban, az Integrált Szociális és Egészségügyi Központban. A legnagyobb fellépés, a finálé a Bordányi Szent István király templomban lesz december 24-én 21 órakor.

A Bordányi betlehemesek elárulták, hogy szeretnének a kistelekiek nyomdokaiba lépni, akik 2023 januárjában hatodszor is megnyerték a betlehemes versenyt, jutalmul horvátországi nyaraláson vehettek részt és 2024. január 1-jén a csapatból (2017 után második alkalommal) többen ott lehetnek Ferenc pápa Szent Péter-bazilikában tartandó újévi szentmiséjén. Ez a bordányiak nagy álma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában