Helyi közélet

2023.12.13. 21:55

Egy tucat új autóbusz érkezett

Varga Anna

Illusztráció. Fotó: Volánbusz

Tizenkét új autóbusz korszerűsíti az állományt Csongrád-Csanádban – tájékoztatta lapunkat a társaság. Azt írták, hogy Credobus Econell–12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya, amelyek már novemberben forgalomba is álltak, Szeged és Szentes vonzáskörzetében közlekednek. Az érintett vonalakon egyébként a társaság évente csaknem 4 millió utazásról gondoskodik. 

A Volánbusz 2018 óta Csongrád-Csanád vármegye 293 darabos állományának már több mint negyvenöt százalékát lecserélte, idén nyárig 122 új autóbusz érkezett a flottába, a mostani tucatnyival együtt pedig a járművek átlagéletkora 10,2 évről 9,2 évre csökkent. 

A nemrég érkező tucatnyi busz dízelüzemű, nettó beszerzési értékük pedig 858 millió forint volt. Magyarországon gyártották ezeket a buszokat, légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával rendelkeznek. 

A járműveket tartós mikrobiológiai védelemmel látták el, azaz járványvédelmi megelőző kezelésen is átestek. A belső tér felületkezelése egy magyarországi kémiai fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonattal történt, amely a fény segítségével éri el a kívánt hatást. Az eredmény egy magas szintű higiénés környezet

 – írta a Volánbusz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában